foto

Brían F. O'Byrne

  • nar. 16.5.1967 (50 let)
    Mullagh, okres Cavan, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Flynn O’Byrne je irský herec, fanoušek Mets (slavný basketbalový klub), který už několik let obývá americké město New York. Narodil se 16. května 1967 v irské vesničce Mullagh, jež se nachází v hrabství Cavan. Zde se rozhodl studovat herectví na Trinity College v Dublinu, což se mu později úspěšně povedlo. V roce 1996 se zasnoubil s herečkou Amy Ryan, avšak dnes už spolu nežijí.

Ve svých kariérních začátcích se Brian objevoval hlavně v irských filmech a seriálech, z nichž zmiňme například drama THE LAST BUS HOME nebo seriál AMONGST WOMEN, kde ztvárnil nejstaršího syna hlavní postavy, kterou hrál Tony Doyle. V roce 2000 se objevil ve čtvrté sérii populárního seriálu OZ a v témže roce odehrál svou první hlavní roli v americkém snímku, kterým byli NEJLEPŠÍ OBCHODNÍCI. To už se začal v americkém filmovém průmyslu prosazovat, i když hlavně jako představitel vedlejších rolí ve snímcích jakým byli například BANDITI, kde hrál s hvězdami B.Willisem, B.B.Thorntonem nebo C.Blanchett, a nebo ve válečném filmu ŠEDÁ ZÓNA.

Avšak ani na Ostrovech se neztratil a vystřihl se roličku ve filmu od Kirsten Sheridan DISCO PIGS, nebo v irské komedii INTERMISSION. Brian F. O’Byrne ale své nejlepší chvilky nezažíval před kamerou, nýbrž na divadelním jevišti, především pak na Broadwayi. A také díky divadlu se mu povedlo uspět i v oblasti hereckých cen. Tou nejznámější byla asi Tony Award, kterou dokonce vyhrál a to za nejlepší herecký výkon ve hře FROZEN. Den po přebírání ceny Brian točil scénu ve velice úspěšném filmu MILLION DOLLAR BABY, kde hrál kněze, v hlavě měl ale podle svých slov pouze zážitky z přebírání Tony Award. Po úspěšném dotočení Eastwoodova dramatu se vrhnul do dalšího kasovního trháku NOVÝ SVĚT. V poslední době jsme ho mohli spatřit v amerických filmech KOŘENÍ ŽIVOTA a jako zlodějíčka v NEŽ ĎÁBEL ZJISTÍ, ŽE SEŠ MRTVEJ, nebo v televizních seriálech BROTHERHOOD či v seriálu televize ABC FLASHFORWARD.

Dominik "Kaucuk" Horáček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Exposed (TV film)
2014 Jimmyho tančírna
Za vlast a královnu
2013 Medeas
2011 Hon na čarodějnice
2009 International
2007 Koření života
Než ďábel zjistí, že seš mrtvej
2006 Brouk
2005 In an Instant
Nový svět
2004 Million Dollar Baby
2003 Easy
Intermission
2001 Banditi
Disco Pigs
Nebezpečná mapa
Šedá zóna
2000 Nejlepší obchodníci
1997 Electricity
Fifth Province, The
The Last Bus Home
1994 Avenue X

TV seriály

2017 Little Boy Blue (TV seriál)
Manhunt: Unabomber (TV seriál)
Abri (E05)
Publish or Parish (E04)
Fruit Of The Poisonous Tree (E03)
další epizody (5)
2016 Aquarius (TV seriál)
Can You Take Me Back? (S02E11)
Blackbird (S02E10)
Sexy Sadie (S02E09)
další epizody (9)
The Magicians (TV seriál)
The Mayakovsky Circumstance (S01E07)
2015 Aquarius (TV seriál)
Old Ego Is a Too Much Thing (S01E13)
(Please Let Me Love You And) It Won't Be Wrong (S01E12)
Why? (S01E09)
další epizody (11)
Mistr popravčí (TV seriál)
Proti všem (E02)
Pilot (E01)
Saints & Strangers (TV seriál)
Poslední loď (TV seriál)
Námořní bitva (S02E12)
Valkýra (S02E11)
Střelba do vlastních řad (S02E10)
další epizody (8)
2011 Mildred Pierceová (TV seriál)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
2001 Oz (TV seriál)
Famous Last Words (S04E16)
Even the Score (S04E15)
Orpheus Descending (S04E14)
1998 Amongst Women (TV seriál)

Dokumentární

2006 Making 'The New World'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace