Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

maddy 

všechny recenze uživatele

Príjemná konverzačka o dvoch ľuďoch v jednej hotelovej izbe o témach, ktoré môže / bude riešiť každý z nás. Dá sa teda aj po päťdesiatke cítiť sexy? A akceptovať svoje telo? Good Luck to You, Leo Grande sa nesnaží byť nijako zvlásť provokatívny, aj tú občasnú nahotu predkladá ako prirodzenú súčasť života (prakticky ako tomu je aj v realite) a ani zo sexu v staršom veku nerobí žiadne tabu. Predsa len, všetci sme len ľudia a naše túžby, vrátane sexuálnych, nikam nezmiznú iba kvôli tomu, že nám už nie je -násť. Prirodzená, ľudská debata o životných témach, taký je Leo Grande. Oceňujem hlavne fakt, že ani raz film neskĺzne k žiadnej romantike, aj keď sa môže zdať, že k tomu má pár krát nakročené, no režisérka vždy uhne iným smerom. Milý, malý film o milých, malých, ale tak skutočných témach. CELKOVO: 7/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výborná konverzačka, která se bude vyjímat i na divadle. Přirozené, vtipné, uvolněné, jestli přímo ze života, to nevím, z mého tedy určitě ne, ale jako zábavná podívaná, chvílemi dojemná a k zamyšlení, hodně dobré. A co se týče starého ženského těla? No Gravitace se Sandrou Bullock to vážně nebyla, stále platí Přeučilovo: mládí nekoupíš, stáří neprodáš. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Leo Grande má nejspíš k jeho reálným pracovním kolegům stejně daleko jako k dělníkům na ropné plošině. Ale co už, příběhu jeho profese dává více vtipu, současně však i hloubky a nakonec třeba studuje psychologii. Každopádně se snaží být v každé chvíli profesionálem, nechce se nechat zatáhnout do konverzace mimo práci, což se mu občas nedaří a potom je tu úplně jiný Leo. Obyčejný rozhovor dvou lidí tím několikrát pozvolna změní žánr filmu a ten tak nemá čas nudit, je to opravdu výborně napsané. A zahrané, obzvlášť Nancy tu logicky prochází velkou, snad přímo životní proměnou, což Emma Thompson umí dát najevo. Divadelní dialogovka s příjemně nenápadnou hudbou a vlastně mnoha životními pravdami. 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se od shlédnutí traileru strašně moc těšila a měla jsem na co. Tohle je film přesně pro mě. Konverzační film, který se ve většině filmu odehává na jednom místě. Tohle chce hlavně perfektní scénář, jinak by to byla nuda. Naštěstí tenhle film, ten perfektní scénář má. V první polovině je to vtipnější, sem, tam nějaké hlášky, nervozita hlavní postavy Nancy je roztomilá a vtipná. Ve druhé polovině se to už pomalu přesouvá do té větší dramatičnosti. Skvělý herecký koncert Emmy Thompson a Daryla McCormacka, sedli si k sobě perfektně. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příjemná konverzačka, která funguje, pokud se postavy baví o vztahu k sexu a generačních zkušenostech. Autorům bohužel rovina objevování vlastní sexuality u starší ženy zvalchované konzervativním životem nestačila a přidávají od třetí kapitoly šťourání se v bolesti z rodinných vztahů, které bohužel jedou v ověřených kolejích a táhnou film k průměru i přes rebelský závěr. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 8. března 2021 a skončilo 20. dubna 2021. Místa natáčení zahrnovala Londýn a Norwich. (Detektiv-2)
  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)
  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama