Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolik mi bylo, když jsem se zamiloval do Byl jednou jeden život/člověk/objevitel/vynálezce a později také do Willyho Foga a jeho cestě kolem světa. Animované verzi se do dnešních dnů nevyrovnalo žádný jiný způsob natočení slavného příběhu bohatého anglického muže z vyšší vrstvy a jeho sázce o cestě kolem světa za 80 dnů. Nehledě na to, že animace je v tom seriálu příjemná a hravá. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z mích nejoblíbenějších dětských animovaných seriálů, zvířecí postavičky v dětských animovaných seriálech a filmech byli, jsou a měli by vždycky zaujmout. Já jsem ale tenhle seriál neměla ráda jen kvůli těm zvířecím postavám ale také kvůli vynikajícímu dabingu pana Victora Preisse coby Willyho Fog a především kvůli dvoum vynikajícím znělkám 1 znělka Jsem Willy Fog , všem známí mám dobrodružné plány dlouhou cestu chystám, mám pověst gentlemana můj život to je změna důkaz hned vám dám. Už mě znáš jsem Barnabáš, já Čiko šampion. Malá Romy to jsem já, vždy půvabná a líbezná. S přáteli svými právě nástrahy zvádnem hravě vítězství že čeká nás to vím. Dem ať tmou noční či dnem, cíl máme pouze ten projít zem za 80 dnů ať vyplní se sen v němž zpátky domů chcem přes Singapur. Svět je kulatý jak míč stačí najít si klíč a jeho kouzlo pochopíš, klíčem k přátelství je jen sám máš ho v srdci svém, klíč k přátelství je jen sám máš ho v srdci svém. 2 znělka Pískni jen, tak pískni jen až ti bude někdy úzko pískni jen, tak pískni jen já tu sem. I když ráno za límec ti z mraku naprší, tahle trocha nepohody, ta tě nezkruší, vždycky zase vyjde slunce co tě osuší. I když všude je jen bláto život stojí za to proto ho kdo v sobě má smích a pošle ho i do očích tvých. Ať je kolem tebe jen klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám kamarád ti pomůže vždy rád. Ať je kolem tebe jen klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám kamarád ti pomůže vždy rád.  A to jsem ještě netušila že vzniknul podle knižní předlohy Francouzského spisovatele Jules Verne Cesta kolem světa za 80 dní, který mi v knihovně nechybí, chybět nesmí, mám jeho knihy na nejviditelnějším a nejlepším místě v knihovně a považuji ho za jednoho z nejlepších spisovatelů z minulosti  i současnosti i budoucnosti. ()

Reklama

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina uživateľov i ja som sa tomuto seriálu v detstve úplne oddal, nebolo nič čo by mi zabránilo aby som si nesadol pred TV a nepozeral dobrodružstvá gentlemanského leva a jeho priateľov. Dokonca mi rodičia kúpili aj kreslenú knižku 80 dní okolo sveta, kde tieto postavičky ožívali v komixovom svete. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Londýn, Paříž, Bari, Suez, Bombaj...Ještě teď tu trasu dokážu vyjmenovat. Jako malý jsem to miloval. Podle mě nejlepší zpracování Verneovy předlohy včetně hraných filmů s dobrým českým dabingem (Viktor Preiss!) a milými hlavními hrdiny. Ta znělka! http://www.youtube.com/watch?v=yu_5T4t2XoM Když to někdy dávají v televizi, s chutí se podívám i dnes! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Dílo, jehož hodnocení by u mě vypadalo úplně jinak, kdyby se mi nestala ta nehoda, že jsem viděl po dlouhé době reprízu. Nudné, křečovité, bez vtipu, bez kouzla, nostalgie se nedostavila ani v nejmenším. Ta jediná hvězdička je za dabing, o Viktoru Preisovi není nutno mluvit, pro hlas Evy Spoustové mám slabost odjakživa a ujetý ječák Inky Šecové je prostě neuvěřitelný. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Postavy odpovídají postavám ve Vernově předloze, ale mají zvířecí podobu. (Kmotr76)
  • 16. epizóda s prestávkou na Havaji nie je založená na knižnej predlohe. (D1705)
  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama