Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že slušnou akční béčkárnu s několika nápaditejma bitakama sráží občas až přehnaně crazy komediální pojetí, šíleně přehrávající záporáci s New Yorskýho gangu a s blížícím se závěrem nedotaženej (resp. hodně urychlenej) příběh. Domnívám se, že zejména ulítlej humor měla na svědomí hongkongská produkce. Na druhou stranu bylo v závěrečnejch titulcích vidět, kolik toho pro tenhle biják Jackie Chan obětoval, je to fakt borec, Hodně jsem váhal mezi dvě a třema hvězdama, ale za scénu se vznášedlem, solidní porci fajn akce a Jackieho Chana ve svý nejlepší formě nakonec dám tři slabší hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší film s Jackiem Chanem. Film je dost dobře pojat i jako komedie s množstvím vtipných scén. Jackie Chan zde předvádí opravdu dost skvělých bojových kousků, hlavně i kaskadérských. Akce je tu dost, samé bojové naháněčky. Vtipné momenty, přívětivá hudba, dobří herci a i záporáci. Co víc si přát. Film má rychlý spád, vůbec nenudí. Celkově hodnotím na 98% = ***** ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Příběh je tentokrát docela blbost, ale ty akční scény jsou celkem vymazlené, zejména honička v patrových garážích, auto plné balónů a skákání přes ulici z domu na dům. Máme tu potyčky mezi pouličními gangy a mafiánskými hrdlořezy a střelci, kteří jsou tu jak jinak než v oblecích a kravatách. Jde o tom, že "mladý" Číňan přijede do New Yorku ke strýčkovi a všichni se honí za pytlíkem diamantů. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Rachot v Bronxu je jedním z prvních známějších filmů Jackieho Chana, uvedených i na našem videotrhu. První film v Americe za americké peníze (navzdory názvu se však natáčelo v kanadském Vancouveru..., i tak jsou zde záběry z New Yorku, zřejmě natočené potají ;) však producenti ošklivě prostříhali, takže ve výsledku má opravdu mizerný příběh, který místy nedává smysl a je hlavně ukrutně béčkový (nad hláškami "gangsterů" budete brečet smíchy)... naštěstí je tu Jackie a jeho věrný stunt team, který to pod režijním vedením Stanleyho Tonga (taktéž elitního kaskadéra) rozfofruje v akčních scénách do neuvěřitelných otáček. Jackie mlátí týpky vším co mu přijde pod ruku - závorou, ledničkou, lyžemi - nic není tabu a nic není nuda, akční scény film doslova vytahují nad průměr a ačkoliv Jackie v průběhu natáčení inkasoval nemilé zranění (vyvrknutý kotník), nezastavilo ho to v organizaci pekelných stuntů (přeskok z nadzemních garáží na balkón protějšího domu. Navíc hned jak se vrátil z nemocnice, se sádrou na noze, půjčil si fixku a na sádru si botu jednoduše namaloval (divák snese všechno ;). Tomu se říká oddanost práci. Už jen díky Jackieho nadšení a jeho dřině vložené do tohoto filmu, je tenhle film povinností pro fanoušky klasické hongkongské školy. Díky americkým cenzorům jde ve výsledku jen o ušmudlané béčko, ale je to "béčko s Jackiem" a to tenhle film přesouvá ze spodních regálů videopůjčovny přímo do centra vaší pozornosti... Hongkongská verze je o sedmnáct minut delší a obsahuje hned několik věcí navíc. Souboje překvapivě vůbec nejsou zkráceny (pokud ano, tak se jedná o jeden, dva záběry, což jsem při nejlepší vůli nepostřehnul), ale americká verze postrádá scénky s vyděrači, kteří si chodí pro peníze za ochranu obchodu a dokonce i milostný trojúhelník Keung-Elaine-Nancy, který Jackieho postavu vykresluje jako ne úplně stopro kladnou postavu (holt láska je mocná čarodějka), když ho Elaine (Anita Mui) přistihne při líbání s Nancy (Francoise Yip). K vidění je i celá svatba strýčka Tunga (docela nářez - nedivím se, že to Američani vystřihli), je tu i delší Jackieho pitvoření před polopropustným zrcadlem v obchodu a ve finále s hovercraftem se na souši dočkáte delší honičky, při které padne za oběť víc automobilů. Osobně nemám New Line Cinema příliš za zlé, že se zkracovalo (většinou to bylo potřeba) a americká verze navíc obsahuje mnohem lepší hudbu J.P. Robinsona. Takže je to asi plichta. ;) 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s mojim obľúbencom Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi jednoduchý príbeh o mužovi, ktorý sa dostane do pozornosti miestneho gangu a neskôr aj mafii, ale ako to už pri Jackie Chanovi býva, aj ten najjednoduchší príbeh je zárukou dobrej zábavy. Akcie tu je optimálne množstvo, ale tie lepšie súboje sú hlavne v prvej polovici, v druhej sa akcia zmení skôr na iné typy. Najviac sa mi páči akcia v hlavnom sídle gangu, čo predstavuje typický typ Jackieho Chana, teda k boju využíva aj kreslá alebo chladničku a počas tejto scény ma najviac zaujalo Chanovo bránenie protivníkovi vziať fľašu na udretie, ale dosť sa mi páči aj prvý súboj v obchode, ktorý pôsobí drsnejším dojmom. Spomenúť musím aj finálnu akciu so vznášadlom, pretože akcia typu veľký dopravný prostriedok prechádza mestom a ničí všetko pred sebou poteší vždy. Narozdiel od väčšiny filmov Jackieho Chana tu nie je skoro žiadny humor, ale je skôr drsnejší a hlavný hrdina je dokonca aj v jednej scéne úplne krvavý. Jackie Chan sa túžil dostať do Hollywoodu a týmto filmom sa mu to podarilo. Síce patrí medzi jeho lepšie americké filmy, ale väčšine z jeho Hong Kongskej tvorby sa nevyrovná. 73% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl roli Dannyho (Morgan Lam) ztvárnit Andrew Johnston, ale nabídku odmítl, jelikož dal přednost vzdělání. (SG-1)
  • Pri americkej premiére bol film premietaný v 1 736 kinách. (Peter-1307)

Reklama

Reklama