Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (307)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Mám určité nepsané pravidlo, že když mě film rozbrečí, tak mu opravdu těžko dokážu dát jiné hodnocení než 5*. A ačkoliv je Muž jménem Otto od začátku prvoplánovou hrou na city, na mě to v tomhle případě naplno fungovalo z mnoha důvodů. Jedním z nich je skvělý Tom Hanks, kterému role mrzouta s (doslova) velkým srdcem sedla perfektně. I díky němu fungují komické scény stejně dobře jako ty emotivní a k hlavní postavě si divák vybuduje vztah opravdu jednoduše. Flashbacky dobře přibližují Ottův vztah s manželkou, což rozhodně celkovému zážitku prospívá a minimálně v tomto ohledu snímek buduje určité napětí. Sousedi jsou sice klišovitě napsaní, ale ani jeden z nich mi nepřišel až na pár situací jakkoliv rušivý. Scénář je skutečně vykalkulovaný a ve většině případů lehce čitelný, v kombinaci s ostatními prvky to nicméně vytváří ultimátní feel-good film. Příběh je totiž lidský, vtipný, milý a hlavně dojemný. Objektivně bych zřejmě měl být přísnější, ale Muž jménem Otto mě prostě zastihl v naprosto ideální náladě. Proč si tedy čas od času neužít podobný typ snímku naplno? 9/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je väčšinou záruka kvality, takže som rád, že prišiel ďalší nový film s touto hviezdou. Už od začiatku som mal taký deja vu pocit, akoby som také niečo podobné už videl. A potom mi to v hlave bliklo: En man som heter Ove (z roku 2015) - originál, ktorý bol natočený podľa rovnakej knižnej predlohy Fredrika Backmana. Nedá mi neporovnať, a musím uznať, že švédsky originál sa mi páčil predsa len o kus viac (dialógy mali svojský severský dôvtip, nebolo tam toľko pátosu, a aj herci mi viac pasovali ku charakteru postáv). Ale aj Forsterov "Otto" mal čosi do seba a uznávam, že to bolo natočené naozaj pekne a keby nevidím originál, asi by som bol z toho oveľa viac unesený. Každopádne, americká verzia bola fajn, Hanks nesklamal a rozhodne to stojí za to. 4* ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

K doslovným hollywoodským remakům světové kinematografie přistupuji hned ze začátku s výrazným despektem. Nějak mi nepříjde nutné podobné věci točit jedna ku jedné, ale poměrně pravidelně se to stává. Dalším takovým případem je Muž jménem Ove (v USA verzi Otto) vycházející z veleúspěšné knižní předlohy. V hlavní roli veliká sázka na jistotu, protože jakmile do něčeho takového obsadíte Toma Hankse, tak máte vystaráno. Otto je starý introvertní morous, který po ztrátě manželky přijde o chuť do života a z letargie ho vyžene až částečně hispánská rodina, která se přestěhuje do těsného sousedství. Základní reálie trošku upravené na míru Hollywoodského diváka. Dojemné feelgood drama, kde se všechny hrany nakonec obrousí a jedno oko nezůstane suché. I přes počáteční despekt nakonec panuje velká spokojenost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Man Called Otto" je pre mňa dobre spracovaným remakom filmu "En man som heter Ove", ktorý som videl ešte roku 2017. Z toho už si bohužiaľ nepamätám toľko, aby som teraz dokázal povedať, že v čom je táto verzia iná, no rovnako nemám pocit, že by mi to nejakým spôsobom prekážalo, lebo v tomto prípade sa američanom podarilo natočiť solídny film sám o sebe. Mám taký pocit, že ten boj s korporáciou je tu asi taká najväčšia zmena. Niečo také si v originále moc nepamätám, ale opravte ma, ak sa mýlim. Scénky však fungujú, pôsobí to trošku modernejšie, no srdce to má stále na rovnakom mieste. Flashbacky sú spracované solídne, príbeh je dobre prerozprávaný a rád som s týmito postavami trávil čas. Tom Hanks ako Otto je vynikajúci. A som úprimne z toho prekvapený, lebo väčšinou ho vidíme v rolách veľmi sympatických, kým Otto je skôr taký uvrčaný dobrák s veľkým srdcom. No funguje to bravúrne. Nebol som si istý... no výsledok je potešujúci. Rovnako skvelá je ale aj Mariana Treviño, ktorá sa do role susedky Marisol hodila úplne perfektne. Všetky momentky, kde sú spolu fungujú a rovnako aj postavy samé o sebe zvládajú svoje role vynikajúco. Neviem posúdiť, ktorý film je lepší, no oba sú skutočne dobré. Pozrite si ich a porovnajte sami. Odporúčam oba. Hodnotenie: A ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl docela mrzutý, že koukám na provařený námět (všichni jsme viděli Gran Torino a kdo ne, tak odporučuji dohnat také St. Vincent), jenže to jsem podcenil Marca Forstera, kterého jsem měl však vždycky rád. Film si i díky famózní hudbě, která možná nebude samostatně taková pecka, ale skvěle zapadá do konceptu, získá divákovo srdce a v závěrečném aktu jej dokonale odrovná, samozřejmě i díky nikdy nezklamavšímu Tomu Hanksovi, který je tu až nezvykle pohublý. Velké doporučení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)
  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno