Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi, vlastne nie až tak dávno, som videla v kine švédsky film Muž menom Ove. Vtedy som o ňom napísala, že to bol ten najkrajší švédsky film, aký som videla. Zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie filmy a hneď som si pozháňala aj knihu. Tento remake so zmeneným menom na Otto som chcela vidieť asi len preto, lebo do hlavnej úlohy obsadili Toma Hanksa, jedného z mojich najobľúbenejších hercov. Nemala som priveľké očakávania, remaky sú väčšinou zbytočné, obzvlášť keď ako aj v tomto prípade, originál je dokonalý. Našťastie aj Muž menom Otto sa vydaril. Rovnako ako náš hlavný hrdina s veľkým srdcom, aj tento film má srdce, je ľudský, silný, dojemný a vtipný. Tom Hanks ako aj pre mňa neznáma Treviño super. Len málo chýba do piatej hviezdičky. [Coffee & Cake KINO WORMS]. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... Vzhledem k tomu, že to je Švédsko převařený na USA, jak je v America dobrým (zlo)zvykem (tenhle zvrácenej americkej fetiš asi nikdy nepochopím), tak má člověk tendenci nejít "do plnejch", ale pak si uvědomí, že tomu není moc co vytknout. Už je tomu drahně let, co jsem četl knížku a viděl švédský originál, takže se lehce ubráním detailnějšímu porovnávání Oveho s Ottem. Něco se asi poameričtit muselo (Saab vs. Chevrolet, Pákistán vs. Mexiko nebo odkud byla), něco asi ne (gay vs. transsexuál), co si pamatuju, tak v originále byl větší důraz kladen na Oveho / Ottovu minulost, ale co. Hanks byl fajn, sem tam jsem si pobrečel... 90% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že sem čekal něco míň vážnýho, víc komediálního, a míň ambiciozního. To by ovšem na režisérský židli nesměl sedět Marc Forster, a předloha by nesměla bejt severská, konkrétně švédská. Ovšem jinak veskrze perfektně zahraná podívaná, která sice víc než lepší průměr neznamená, ale koukat se na to dá. 60%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkvalitnější feel-good filmů, co jsem mohl za poslední roky vidět. Taková plejáda emocí (radost, naštvaní, smutek) se často nevídá. Tom Hanks klasicky brilantní, za mě si ale film ukradla pro sebe Mariana Treviňo. Ta ze své postavy ztřeštěné Mexičanky vymačkala absolutní maximum. 9/10 Viděno v rámci ČSFD projekce v Cinestar Anděl ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto je oproti svému švédskému předchůdci vděčnější a krapet méně odvážný, výsledek je přesto milou záležitostí a dalším hereckým koncertem Toma Hankse. V zásadě by šlo říct, že se obě verze něčím doplňují, kdy dost možná Muž jménem Otto svádí k většímu emocionální zásahu než jeho švédský předchůdce. S klidným srdcem se tak dá říct, že jde o vzácný případ, kdy není americká předělávka evropského hitu úplně zbytečná.... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)
  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)

Reklama

Reklama