Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine (Robert Pattison) se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a vlastně zachránil i sám sebe, protože si postupně začíná uvědomovat, že životy jich obou jsou v totálním hajzlu. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (200)

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit, když se bok po boku střetává intenzivní a skvěle propracovaná stylizace a neodhadnutelný vývoj se slabým scénářem a přepálenými ambicemi. Chápu tu nahodilost ve zvratech coby odraz naprosté destrukce sociálního zázemí a budoucnosti, ale moc nechápu, proč se to žene (jakkoli působivě) přes uměle nadesignovanou kybernetickou formu a proč mámě sugestivně prožívat děj plný nesmyslů a nelogičnosti. Hodně se mi líbil důraz na detaily, úvodní část před nemocničním úprkem, upocený výkon Pattinsona a ona nepředvídatelnost, díky níž film nenudí a nenechává vydechnout. Bohužel jsem to ale sledoval se stejnou nezúčastněností jako volby prezidenta v Burkina Faso, což je velká a bolestivá prohra. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kinetický sociální thriller, který působí přepáleně od prvního záběru a moc mu nepřidají lobotomizované zvraty, ani sice sympatický, ale necitlivě využitý 80s analog hell soundtrack od Oneohtrix Point Never. Pattinson předvádí nejlepší výkon kariéry, ale řekněme si na rovinu, že jeho postava je tak vnějšková, že se moc nenadře. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obří tripová jízda s vynikajícím Robertem Pattinsonem, který se té puberťácké škatulky snad definitivně zbavil. Nevím, proč jsem si vzpomněl zrovna na prastarý a stále skvělý film U-turn, ale příběhově je prostě jeden velkej den blbec a já bych to rozhodně nechtěl zažít. A líbil se mi poměrně neinspirativní závěr, to v dnešních filmech není úplně obvyklé. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Robert Pattinson běží pro svého bratra ve vězení. Bratři Safdiové dělají zajímavé filmy, které zdaleka nesednou každému. Ukazují spodinu společnosti se všemi jejími inteligenčními proporcemi a myšlenkovými pochody. Už Uncut Gems byl zážitek, ze kterého bylo leckomu špatně. Zde tomu není vůbec jinak. Opět je hypnotické drama s až s psychedelickým soundtrackem. Příběh jednoho dne (možná dvou), kdy je po nepovedené loupeži zatčen Pattinsonův bratr. Ten se ho pak následně snaží dostat z vězení. Načež tam skončí on sám. Scénář šitý na míru právě Pattinsonovi (Ten se od Twilight ságy neskutečně vypracoval ve skvělého herce), je zajímavý, ale chybí mu nějaká situace, která by vynikla v tom všem. Snímku se však daří držet po celou stopáž slušné tempo, které téměř nenudí. Docela by mě zajímalo, jak bych film hodnotil v kinech, protože to musel být dosti zajímavý zážitek. 7/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na tom rčení, že ráno je moudřejší večera, něco bude.. Nevyzpytatelné, luminoforem pokryté sociální drámo, které vůbec nesklouzává do nabízející se černohumorné roviny. Že je odtažité a všechnu pozornost se snaží strhnout formou, mi tolik nevadilo, jako ten twist s hlídaným pacientem.. Měl sice své opodstatnění pro vývoj příběhu, ale bylo to jako když falešný karetní hráč vytáhne eso z rukávu, všichni u stolu to vědí a přesto ho nechají ze soucitu partii dohrát.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Do scény v nákupním centru byli najati skuteční policisté a natáčení probíhalo za plného provozu, takže reakce nakupujících jsou bezprostřední. Ve scéně při pronásledování herců dokonce zkoušeli někteří zákazníci policisty zastavit. (vojacekr)
  • Role Connieho Nikase byla napsána speciálně pro Roberta Pattinsona, který kontaktoval režiséry a projevil zájem o spolupráci s nimi, po sledování jejich předchozího filmu Bůh ví, co (2014). (beran-ek)
  • Scéna v nemocnici byla natáčena za plného provozu v oddělení pohotovosti se skutečnými pacienty. (vojacekr)

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama