Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ale nepopsatelný nářez a akce, jaká tady už dlouho nebyla! Výborný Butler a Mike Colter, napínavé pilotování a přistání v džungli mezi povstalci a naprosto bezchybná akce plná krve, přestřelek, stealth misí jak z Far Cry i bojů na nože. Doslova ani minutu jsem se nenudil, hltal jsem film od prvních minut a závěrečná přestřelka u letadla (sniper!!!) mi naprosto vzala dech, ostatně stejně jako celých 100 minut před ní. Nemám byť nejmenší výtku, tohle byl prostě top shit luxus, který všichni fandové akce a stříleček musí zásadně ocenit. Dlouho mě film takhle nebavil!!! ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem k tomu přistupoval, jako k akčnímu béčku a dostal jsem minimálně céčko. Člověk nemusí být hned z oboru, aby viděl do očí bijící kraviny, které se kupily celý film a čím déle snímek trval, tím  jich bylo stále více, to jde potom hodnocení rychle dolů, protože co máte, jako hodnotit? Ty herecký výkony či co. Za mě zklamání. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční thriller, který se pocitově vrací o nějakých 30 let zpátky, ale není to vůbec na škodu. Vše zde funguje, Butler se postupně přetransformovává do nového Neesona, zápletka chytře vystavěná, napětí funkční a ta občasná akce neurazí. Jediný problém tak je, že vše jede na půl plynu a nikdy se neobjeví žádný wow moment, který by film posunul nad slušný průměr. Na jedno podívání plně vyhovující, neurážející a zábavné a v rámci Butlerovek, lepší kousek. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Věřím, že se filmů jako je Plane točí nespočet a ke mně se jich dostane jenom malinký zlomek, který projde jakýmsi sítem. I tak byl tento akční kousek velice osvěžujícím bojem o přežití, které si získalo moji naprostou pozornost. Upřímně obvykle vyhledávám úplně jiný typ filmů, než jsou tyhle akční béčka. Ovšem když mě něco zaujme, nebo to podle hodnocení vypadá slibně, tak tomu dám s chutí šanci. Díky tomu, že ještě nejsem těchto filmu přejedený, tak jsem si to náležitě užil. Je mi naprosto jasné, že se jedná o takovou tu typickou Butlerovinu, kdy tento skotský padesátník nasadí svůj krk pro dobro ostatních. Podobně laděný Greenland mě stejně dobře potěšil, jak právě Plane. Zápletky jsou rozdílné, ale jádro stejné. Dostal jsem tedy thriller, po které se možná budu bát sednout do letadla. Moc se líbil ten stealth mód, kdy musel Gerard pomalu likvidovat nepřátele, kteří by s ním neměli slitování. Sekundoval mu bizonek Mike Colter, kterého znám především jako superhrdinu Luke Cage. Hodil se tady a jeho pracky mě straší ve snech ještě teď. Závěrečný souboj je naprosto uspokojující a fandové Amerického snipera budou chrochtat blahem. Je to hrozně šablonovitý film, ale to tempo vás nenechá a ni na chvíli přemýšlet, takže se jenom necháte unášet na jeho zběsilých vlnách. Na výplach mozku, nasání motivačních řečí je to naprosto výborné a rok 2023 začíná velice slibně. Dám si raději tyhle akční napínavé béčka, než pitomé komiksové Venomy a Morbie. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento akčnák je skonštruovaný úplne zo známych častí, bez jediného prelomového alebo originálneho prvku. Ale film je schopný lietať nad svojou generickou pôdou tým, že čo najlepšie využíva svojich hercov a premisu. Režisér Richet pri tomto filme používa takmer výlučne ručnú kameru a mám z toho zmiešané pocity. Pomáha to pri chaotických sekvenciách zvýšiť nepokoj, ale tiež to bráni filmu, keď by sme mali vidieť výsledok bojových sekvencií a niekedy je to na škodu. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)

Reklama

Reklama