Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (246)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Gerard Butler má pořád to krásné chlapácké charisma a dostal mě hned od začátku, omotal si mě kolem prstu a já musím přiznat, že mi bušilo srdce jak o závod, když ty vymletý palice stříleli rukojmí a on tam chtěl běžet mezi ně, naštěstí ho rozumnější zatčený zvládnul zadržet.. Příběh o neplánovaném přistání na jakémsi ostrově, kde není vláda, úřady, policie, je skvělý drsný akčňák, odsýpá to, furt se něco děje a houstnoucí napětí příjemně šimrá.. Co by se dalo vytknout, shovívavě odpouštím, jsem na vlně.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pohledné akční béčko se vším všudy.  Svou naivitou a spasitelským komplexem Butlerova superhera dokáže v některých chvílích i vykouzlit úsměv od ucha k uchu a po tomhle jsem si jistej, že Gerard by se bez problémů uchytil i v Bollywoodu, na taneček tu de facto taky došlo. Scénu s jeho sebeobětováním se  při záchraně rukojmích (Je to jediná možnost, já se jim musím vzdát a tak odvrátím jejich pozornost  - Ale to už neuvidíte svou rodinu... Vím, ale co oni a jejich rodiny!) si budu pamatovat a bavit se jí ještě hodně dlouho.  Akce je to však  jinak čistá jako křišťál a furt se něco děje, čili jako fanoušek žánru nemohu říct ani popel a kvituju i přes menší rozpočet slušně zvládnutý scény s letadlem.  A příště tedy prosím Titanic 2: Next generation....  Čtyři, ale pravítkovým nedoporučuju. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Poctivá Butlerovka musí potěšit všechny, kteří si jdou pro přímočarou guilty pleasure akční oddychovku. Gerard umí určitě líp, hodnocení mírně nadhodnocené, Ctihodný občan je víc propracovaný, Pády Domů více velkolepější, ale tohle v rámci žánrovky nezklame, zvlášť když si to pustíte v letadle při čekání přeletu. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Je to fajn film na jedno podívání, jenže... mohla to být pecka, nebýt několika negativ, které film zbytečně sráží. V prvé řadě záporáci. Jsou to spíš takoví ťulpasové. Když jsem se dozvěděl, na jakém ostrově že se to osazenstvo letadla ocitlo, dost mi zatrnulo a těšil jsem se na nervy drásající situace. Ve výsledku skoro nic nepředvedli, necítil jsem z jejich strany žádnou hrozbu a ve finále jsem už jen čekal, kdy na někoho z nich stejně jako ve Žhavých výstřelech 2 spadne klavír. S tím velmi úzce souvisí další dvě negativa. Absence gore. Jako něco málo tam je, ale ruku na srdce, tohle je téma, které si koleduje o tvrdé eRko. Já s naprostou samozřejmostí očekával, že někde vedle místnosti s kamerou najdou mrtvoly misionářů v rozkladu a na záznamu kamery uvidí jejich brutální popravu. Celkově spousty scén nastartovaly nadějně, aby byly zakončeny příliš uhlazeně. No a ta třetí věc. V druhé polovině film sklouzne k extrémní přímočarosti, což zamrzí vzhledem k tomu, že ta polovina první je opravdu pečlivě budovaná. Veškerá záchrana jde jak po másle bez nějakých větších zádrhelů. Při finále jsem úplně přestal mít strach o postavy. Je to fakt škoda, ten potenciál, jaký to mělo, přišel vniveč. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý děj, kdy kapitán neví, jestli má být víc Gerard nebo Butler. Každopádně se z něj stane akční hrdina, protože to je přece Gerard Butler. Sekunduje mu k tomu Luke Cage, kterej takovou podobnou vizáž měl už i v pár epizodách tohoto seriálu. A je to ve filipínské džungli, což je tak jediný originální aspekt. Že budou nepřátelé padat jak hrušky, s tím se tak trochu počítá. Jako oddechovka ideální. Nic víc se od toho ale čekat nedá. A já vlastně ani nečekal, takže cajk. Jo a ty záběry na letadlo v obležení CGI efektů si mohli odpustit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama