Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

POMO 

všechny recenze uživatele

V rámci šablonových a naivních akčňáků s Gerardem Butlerem příjemné osvěžení díky exotickému asijskému prostředí a se záporáky, na jaké jsme zvyklí spíše z Rambovek. Kapitánova odpovědnost ze cestující a jeho zkušenosti z armády, které mu udrží v rukou i samopal. Buddy motiv, volání si s dcerou na dálku a tak. Efekty s nouzově přistávajícím letadlem ale průměrné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční thriller, který se pocitově vrací o nějakých 30 let zpátky, ale není to vůbec na škodu. Vše zde funguje, Butler se postupně přetransformovává do nového Neesona, zápletka chytře vystavěná, napětí funkční a ta občasná akce neurazí. Jediný problém tak je, že vše jede na půl plynu a nikdy se neobjeví žádný wow moment, který by film posunul nad slušný průměr. Na jedno podívání plně vyhovující, neurážející a zábavné a v rámci Butlerovek, lepší kousek. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento akčnák je skonštruovaný úplne zo známych častí, bez jediného prelomového alebo originálneho prvku. Ale film je schopný lietať nad svojou generickou pôdou tým, že čo najlepšie využíva svojich hercov a premisu. Režisér Richet pri tomto filme používa takmer výlučne ručnú kameru a mám z toho zmiešané pocity. Pomáha to pri chaotických sekvenciách zvýšiť nepokoj, ale tiež to bráni filmu, keď by sme mali vidieť výsledok bojových sekvencií a niekedy je to na škodu. 6/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dokopal ke komentáři. Po loňský bídě naštěstí hned na úvod roku naprostá trefa do černého kterou jsem si na druhý shlédnutí užil ještě víc. První půlka je takový mix seriálů Letecké katastrofy a Ztraceni, ale to mi nepřekáží. Ta druhá přepne do akčního módu a i když tu akce nehraje úplně prim tak je fyzická a kvalitně natočená. Butler tentokrát víc civilní role dalšího Mikea Banninga nečekejte, ale je naprosto uvěřitelný a patří mu velký dík, že jako jeden z mála nespadnul do digitálních omalovánek nebo levných sraček a furt točí poctivý chlapácký filmy z reálnýho prostředí. Palec nahoru.90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne hloupé drama, v porovnání s průplachovými pitominami, co Butler obvykle točí. Je vidět, že to stvořil šikovný Francouz, takže klišé, typické pro akčňáky z dílny Holého Údu, vás v jeho podání neuráží a má to takový příjemný starosvětský náboj, jaké měly filmy starší o několik desetiletí zpět. Akce tu vlastně ani moc není, a když už je, tak je fajn syrová (sniperka!) a skvěle ozvučená. Tohle se fakt povedlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama