Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek dokázal navnadit a líbil se mi gotický nádech přítomný ve starém rodinném sídle. Navíc na Natálku se hezky kouká. Chybějícího napětí je sice škoda, ale prostředí skoro až strašidelného domu ho dokázalo jakž takž nahradit. První výraznější trhliny přišly vlastně až dejme tomu v závěrečné třetině, kdy se konečně ukázalo, co je celá rodinka zač. No a pak to šlo komplet do kopru. Scénář vršil jednu botu za druhou a vrchol přišel ve chvíli, kdy hlavni záporák naznačí,  -SPOILER- že není jen tak obyčejný upír, ale TEN upír. U závěrečného účtování už jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet. 35% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna so štýlovým obesením navnadila, no nakoniec to žiadny zážitok teda nebol. Prostredie zámku je pôsobivé, no to je tak všetko spolu s obstojnými hercami a ako tak sympatickou hlavnou hrdinkou, čo sa dá pochváliť. Krvavá nevesta z toho miestami dýcha neskutočne okato, strašidelné to je málo, jumpscary nefungujú. Zvrat v závere nie je najhorší, avšak fantasy rovina do ktorej sa film po jeho odhalení premietol ma príliš nebavila. Nehovoriac o tom, že okolo hororu poslednú pol hodinu Pozvánka do pekla nešla takmer vôbec. Keby som bol v kine, sklamanie by bolo väčšie, z pohodlia domova to však zas ako úplnu katastrofu nevidím. Medzi 2 a 3* ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv to začalo nádherne goticky a malo to niekoľko prvkov, ktoré mam na týchto filmoch rad a to hlavne ponurosť, len škoda, že tej nebolo viacej. Najprv sa mi zdalo, že pozerám krvavú nevestu 2, keďže sa napadne dej filmu podobal práve na krvavú nevestu. Ale to boli hlavne začiatky, potom si už ide svojou cestou i keď som tam spozoroval jednu či dve sceny pripomínajúcu scénam vo voskovom múzeu, čo bola asi len náhoda. Tak po technickej stránke je celkom slušný a aj po tej hereckej. Horšie je to už s gore stránkou, tá bola pomerne slabá a čo sa týka predvídateľnosti, tej je tu neúrekom. Dá sa povedať, že nič nove tu nie je, práve na opak, všetko je tu stokrát recyklované a tak aspoň pre mna to je nielen predvídateľné, ale hlavne nezaujímavé. Film ma určite neurazil, ale ani nenadchol, lebo nemal kvôli čomu. Slabé 3*. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Užívateľ kiddo to povedal dobre – Jessica M. Thompson a spol. sa „čiastočne inšpirovali“ filmom Ready or Not. Možnosti, ktoré scenár, prostredie a charaktery postáv ponúkajú, sú však využité nedostatočne. Nathalie Emmanuel nie je taká výrazná ako Samara Weaving. Keď chcete vidieť v danom žánru lepší snímok, tak odporúčam už spomínaný Ready or Not. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když se vdává důra, film je noční můra.“  Že já blbec nezvedl zrak z té pozlacené pozvánky vzhůru, k známému nápisu o naději nad pekelnou branou. Nebo nečetl komenty. Ale to já ne, šly na mě panské (!) choutky. Chtěl jsem si, stejně jako socka Evie, užít aspoň jednou do syta luxusu a full servisu v panském sídle a mé (na nevěstu zvědavé) ženě dopřát chvilku nostalgie u hororové svatby. OKÉNKO BEZNADĚJE: [][] Co nás čeká na anglickém venkově? ϢΨ Nad branou zámku nápis: „Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate!ϢΨ Očistec castingu. ϢΨ Peklo twilightového scénáře. ϢΨ Mučivá nuda bezkrevného děje. ϢΨ Slizký zámecký pán (spíš panák), umělecké mříže v oknech a zdivočelí ťuhýci. ϢΨ Zdivočelí uživatelé. Šmarjápano, že vás huba nebolí, vždyť to Krvavé nevěstě nesahá ani po šňůrku od tenisek! [][] Zaujal mě vlastně jen oprsklý rasistický majordomus a pobavila hospodyně, svou historkou o šílených ptácích, vyzobávajících služebnictvu oči. Víc nic. Jen jeden ťuhýk sebou jebnul o sklo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)
  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)
  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)

Reklama

Reklama