Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

maddy 

všechny recenze uživatele

Zúfala vykrádačka Ready or Not, ktorá však oproti menovanému filmu má o polovicu, ak nie aj viac, nižšiu zábavnosť. Rozjazd je na podobný typ hororu neskutočne zdĺhavý a prvú hodinu sa tu doslovne nič zásadné nedeje. Následná naháňačka po upírskom sídle však chuť tiež vôbec nespraví, pretože sa až zúfalo drží v ratingu PG-13, takže sa nedá čakať žiadna brutalita, no problémom je, že tu absentuje aj akékoľvek napätie, atmosféra a celé to je také nemastné, neslané až beda. Navyše v závere zúfalo prepálené čo sa týka CGI. Toto by úplne zapadlo aj ako direct-to-VOD, v kinách to nemá čo hľadať. Zúfalo nezáživný horor. CELKOVO: 4/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha variací na upírské téma. Naše kakaová hrdinka přijme pozvání od domnělého a dávno ztraceného bratrance na jeho prastaré anglické sídlo. Menstruační cyklus se jí podvědomě zarazí, jenže v těle jí nekoluje voda, takže neomylný instinkt hostitelů zvýšeně pase po mladé děvě. Neškodil by větší spád a potlačení rozvleklosti. Seznamující expozice, která se klidně mohla smrsknout do dvaceti minut, trvá neúměrně dlouho, přes hodinu. Hororové náznaky, kterých postupně přibývá sice navnadí na další dění, jenže střet s upíry se neustále oddaloval. Když to vypadalo, že je divákům dopřáno trochu erotického pnutí, kamera dostala striktní pokyny nezabrat ani kousíček intimních partií. Asi po hodině se už film konečně nějakým způsobem rozjel. Podřezaná služka na honosné hostině byla příslibem příštích krvavých hororových minut, ale s explicitním pojetím si režisérka Jessica M. Thompson neumazala poševní vchod, takže budeme se muset spokojit s menším krevním průtokem. Produkčně film nevypadá vůbec špatně. Sídlo má svůj strašidelný rozměr, vybavení a dekorace je vybalancované a upíří osazenstvo je uspokojivé. Nathalie Emmanuel v hlavní roli je sympatická. Aby se nejednalo o zapomenutelný průměr, to by se film musel poněkud znatelněji odvázat. To se mu nepodařilo, takže se jedná o upíří výtvor, co nezůstane moc dlouho v paměti. 6/10 ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Nevinná chudá žena v honosném sídle jakože u znovunalezené rodiny přes DNA - spíš taková lekačka než plnohodnotný horor, scénář jednoduchý, nijak originální, ale provedení sedlo a nepůsobilo to většinu času hloupě. Díky mé oblíbenkyni Nathalie Emmanuel (nar. 1989) to dosáhlo na tři hvězdy. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Že to vykrádá Ready or Not, by až tolik nevadilo, páč když už jsi jednou břídil, proč nevykrást jednu z nejlepších vyvražďovaček poslední dekády, žáno. Už ale vadí, že ačkoli Pozvánka do pekla přes potoky krve měla příběh i témata dopodrobna narýsované a sama se musela prostě jen dostavit, vylezlo z ní něco tak myšlenkově vágního a zároveň doslovně na hubu, až se člověku nechce věřit, že předobrazem je satira, která si na nedořečenou náznakovost fakt nepotrpěla. Chronicky online bojovníci proti „wokismu“, jejichž principiální námitkou proti čemukoli je, že v roli protagonisty nefiguruje bělostné zosobnění feromony stříkajícího péra, nám výjimečně předvedou nádherný přemet v kategorii „mám pravdu v tom, že ten progresivismus tady nefunguje, ale vůbec netuším, proč tomu tak je, tak to svedu na nejbližší černošku“. Kde totiž Ready or Not sděluje svůj progresivní komentář skrze příběh, tam ho Pozvánka do pekla přes potoky krve za horou smrti prostě jen otevřeně sděluje. Grace si upřímně přeje zapadnout jako nový člen bohaté rodiny a teprve v průběhu filmu se od ní distancuje, když zjistí, že tahleta bohatá rodina je ve skutečnosti živoucí metaforou kapitalistické žravosti, která k přežití vyžaduje permanentní obětování nové krve = poselství jde ruku v ruce s charakterovým vývojem. Naopak v Pozvánce do pekla přes potoky krve za horou smrti v údolí mrtvých se Evelyn od začátku do konce distancuje od svých bohatých příbuzných, s otravným sebeuvědoměním se identifikuje s každým chuďasem okolo, s rodinou v podstatě nechce mít nic moc společného a hlášky o britském kolonialismu/bělošském pocitu viny vypouští pomalu od první minuty. Což z ní dělá nikoli lidskou postavu, ale nedramatizovaný manifest, kde si poslušně a explicitně odrecitujeme všechno, co je na dnešních sociálních a rasových vztazích blbě. Grace vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že zázemí neunikneš. Evelyn vyjde ze svého příběhu se zjištěním, že vampýři existujou. Tak proč se vůbec obtěžovat. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Náctiletá hýkající twilightová fanynka by to možná ocenila víc. Co nabídl The Invitation mně? Anglický venkov a starodávné sídlo, i když jsem čekala víc ponurosti. Starodávný rodinný klan, zastoupený hlavně muži stejných zálib a různých charakterů. Vyčníval hlavně hezounský (pro mě spíš odpuzující) upírský metrosexuál. A protože po těch staletích potřebovali očistit zdegenerovanou krev, povolali čokoládovou krásku (ta čůža byla dost otravná a nesympatická) až z daleké Ameriky. Takže když to celé zhodnotím, jediné co mě probralo z letargie (kromě cenících špičáků mého trpícího manžela) byl ťuhýk snažící se zapojit do dění. Což mu buď přičteno k dobru u nebeské brány. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)
  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)
  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)

Reklama

Reklama