Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Jak Netflix ve 3. sérii seriál famózně nakopl, tak nyní ho naopak se vší parádou zařízl. Přál bych Uthredovi lepší osud, ale tato bitva se zdála od začátku tak trochu prohraná. Napěchovat motivy 3 knih do jednoho ani ne dvě hodiny dlouhého filmu nevěstilo nic dobrého a navzdory pár obstojným zkratkám se to projevuje na každém kroku. Podobně jako v prvním dílu celého seriálu (a zároveň jednom z nejslabších) vlastní Uthred teleport, který způsobuje, že se lokace i emoce střídají lusknutím prstu. S některými starými hrdiny se tudíž loučíte ve shonu, zatímco jiní vám akorát stihnou říct: „Jsem Anlaf, budu zlý“. Což není pro vyvrcholení mnohaleté ságy zrovna dvakrát důstojné. Obzvlášť Uthredovo „vyhnanství“ je naprostý výsměch. Jako fanoušek si cením akorát pasáže s Valhallou. Jen za ní a za ucházející závěrečnou bitvu uděluji nakonec tomuto epilogu milost. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Bohužel, filmový formát The Last Kingdom úplně nesvědčí. Všechno je tak nějak zrychlené. Asi nejvíc mě dostala asi 10 minutová pasáž, kde Uhtred stihl 1. naštvat krále, 2. nechat se vlákat do pasti, 3. přijít o svou pevnost, 4. najít nepřátelské krále a nechat se nabriefovat co má udělat, 5. vrátit se zpátky do Winchesteru, 6. nalézt své ztracené přátelé, 7. opět navštívit (teď už) svoji zpustošenou pevnost. Opravdu hodně věcí nacpaných do stopáže, tvůrci si s tím nevěděli prostě rady. A to je škoda, protože seriál je vážně dobrý. Alespoň tu poslední bitvu nechali vkuse celou a to je v podstatě asi ta nejlepší pasáž z celého filmu (i když i k té bitvě mám své výhrady). Hlavním faktem je, že věci tak nějak nedávají smysl, zvlášť pokud je divák z seriálu zvyklý na nějaký standard vyprávění, tak tady se na něco takového úplně vykašlalo. ()

Reklama

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Světu The Last Kingdom filmový formát prostě nesedí. Děj, který normálně trvalo vyřešit několik hodinových dílů, se tady vyřeší během 10 minut. Spíš než jako ucelený film to působí jako sestřih "nejlepších" scén někde na youtube a to je velká škoda, protože jako poslední série by to fungovalo mnohem lépe. Nový záporák není vůbec představen, smrt několika postav přišla tak náhodně a rychle, že jsem to nedokázal vůbec nijak prožívat a celá ta část s vyhnanstvím byla přímo zbytečná. Na druhou stranu závěrečné rozloučení s Uhtredem a celkově s celým seriálem bylo fajn a bitva na konci taky nebyla špatná. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Takle bych si to tak nějak představoval. Místo desetidílnýho okecávanýho seroše tam jebnou jeden celovečerák :o). Seroš sme dávali cca před třemi lety a docela v klidu, ii když ke konci sem už hodně prosil, aby to skončilo. Tenhle film měl dobrý grády a dobrej příběh od začátku. Paradoxně se mi nejmíň líbila ta závěrečná bitka, která byla strašně nepřehledná a po pravdě i dost prdlá. A taky zbytečně dlouhá. No a závěrečná Valhala, tak ta se povedla. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Byla jsem ráda, že udělali závěrečný film, ale ve výsledku to bylo spíš na škodu. Děj byl hodně uspěchaný a bylo tam několik nelogických scén. Celé to působilo jako "splácanina". Kdyby z toho byla poslední závěrečná série, bylo by to mnohem lepší. Každopádně jsem si to užila, The last kingom je výborný seriál se skvělým příběhem i důstojným zakončením. Uthred je prostě borec <3 ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama