Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

arkie 

všechny recenze uživatele

Film pre masochistov, ale dá sa to brať aj ako sranda. Neviem, ako to mysleli tvorcovia, ale je to "strašná" paródia na klasickú Jane Austenovú. Niektoré tanečné scény sú super, iné ohromujú svojou výpravou. Bollywood ako na dlani v anglickom znení. :) Na jedno pozretie, zvlášť ak máte nejaký dôvod k sebevražde - po tomto vás to prejde. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Tento film není jednak pro barvoslepé, jelikož by z něj logicky nic neměly, tady ty barvy totiž téměř tečou přímo z obrazovky, film také není ani pro zastánce klasické verze Pýchy a předsudku a ani to není nic pro cyniky a fajnšmekry libující si ve starém dobrém filmařském řemeslu. Jediné, co mohu na Bollywoodu obdivovat je jejich pozitivismus a s jakou vervou jejich filmy tvoří. ()

Reklama

widla 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mi trochu vadil velký vliv, nejspíš z indické strany - za celý film jsme neviděli jediný polibek, romantické scény jak je dnes známe, se tady vůbec neobjevily. Některým to možná přišlo jako uvolnění od typických amerických "slaďáků", ale na mě to působilo tak nějak zvláštně. Film jako takový byl docela dobrý (indické tance, zpěvy - mooc hezký), ale trochu fádní, už v polovině se dalo odhadnout jak skončí! ()

dwarf 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla skvělá zábava. Můj první bollywoodský film v hnusném deštivém dni. Navíc celkem svěže pojatý příběh Jane Austenové, který můžu vidět vždycky. Zvedlo mi to náladu. Navíc vůně Indie. Muzikálově to bylo milé. Hlavně první polovina, která se točila kolem svatebních oslav byla povedená. Některé scény pro Evropana trochu přeslazené, ale když se to bere jako žánr, tak fajn. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pride & Prejudice po indicky. To znie v podstate celkom lákavo a zaujímavo, no finálny výsledok žiaľ nie je až tak oslňujúci. Samozrejme, scenár vytovrený podľa predlohy Jane Austen je vynikajúci (to je nespochybniteľné), ale to prevedenie a splynutie s Bollywoodom nepôsobilo až tak dobre, ako by som čakal. Mne to celé pôsobilo také neprirodzené, a na Darcym nebolo nič takého, čo by mohlo Lalite až tak imponovať. Teda okrem jeho ušľachtilých úmyslov, no inak pôsobil veľmi nevýrazným a čudáckym dojmom (vôbec mi charakterovo nepasoval k takej dominantnej postave). Tie muzikálové vsuvky boli fajn, príjemne to oživili. Ale ani to nezachránilo celkový dojem, ktorý je u mňa viacmenej priemerný. Slabšie 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • Paňdžábská svatební píseň s tancem se natáčela celých šest dní. (NinadeL)
  • Spousta tanečníků v pozadí na svatbě byla najata z místního chrámu Sikh. Režisér se nezajímal o to, jestli umí tančit, hlavní bylo, že na scéně vypadali, že se při tom dobře baví. (HappySmile)

Reklama

Reklama