Reklama

Reklama

VOD (1)

Legenda říká, že se každých tisíc let narodí chlapec, který spojí poloviny starodávného amuletu a tím probudí nadpřirozené síly, které jsou v něm ukryty. Ty by rád získal bezohledný zločinec Snakehead, který zjistí, že oním zázračným dítětem je malý Jai, žijící v buddhistickém chrámu v Hongkongu. Rozhodne se ho unést, plány mu však překazí místní policista Eddie Yang a nezávisle na něm také agent Interpolu Arthur Watson. Sledují ho do chrámu. K agentovu zděšení se policista rozhodne zachránit Jaie z hořící budovy, místo aby honil prchajícího zločince. Tomu se nakonec podaří chlapce unést a propašovat ho do Irska. To Eddie jen tak nenechá a vydá se za ním. Na místním velitelství Interpolu potká starou lásku Nicole Jamesovou. Společně sledují Jaieho stopu do doků, kde narazí na lidský kontraband. Dostanou se do přestřelky s pašerákem Lesterem Wongem, jehož hlavním cílem je zadržet zázračného chlapce. Eddie se ho pokusí zachránit, ale je i s ním uvězněn v kontejneru, který se zřítí do vody. Jaiho zachrání, ale sám se utopí. V tu chvíli však chlapec předvede schopnosti medailónu. Než se Nicole a Arthur nadějí, je Eddie znovu naživu. Nový a lepší - neprůstřelný, neúnavný a mírně antigravitační. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to bylo přece jenom trochu moc přitažené za vlasy, ale Jackiemu Chanovi to musím odpustit, protože mám pro jeho filmy slabost. Sice tady byla jako obvykle sranda i dobrá akce, ale nadpřirozené scény bohužel znemožnily, aby Jackie ukázal svoje bezchybné bojové umění. I tak ale na odreagovaní dobrá komedie, kde je pár dobrých fórků, o které se tentokrát stará hlavně "trouba" Lee Evans. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem čekal jasný bankrot, ale podle mně to je svižná akční komedie, určitě mnohem lepší než třeba o rok staší Tuxedo. V rámci jackieho kinematografie bych to zařadil mezi mírný nadprůměr. Jackie je stále v celkem dobré formě a nabídne i pár zajímavých nápadů v choreografii bojových scén. Počítačových triků je tu sice víc, než by se k jackieho filmu hodilo, ale není to jimi (krom závěru) zas až tak napěchované, jak jsem se obával. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Mi osobně se tedy film líbil. Nevím, proč jej tady tak shazují, vždyť sice nepatří mezi ty úplně nejlepší, ale taky není nejhorší. Ne, že bych se celou dobu bavila, ale nechybělo mu napětí, akce a netradiční zpracování. Navíc výběr herců se opravdu povedl, zase je to jen můj názor. Zápletka tady taky byla, takže stěžovat si na její absenci by asi nebylo úplně fér. Jenom konec mi trošku vadil, ne ve smyslu zpracování, ale v tom, že film utli, podle mě, příliš brzy. Doporučení filmu se zdržím, protože u těch vesměs dvou hvězdiček to myslím nemá cenu. Pokud se někdo bude chtít podívat, podívá se. Za mě tedy tolik, na nedělní odpoledne pro mě výborná volba. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Le Parkour Jackieho Chana je fajn, přitroublá hudba méně a rádoby humor trapných postav už vůbec ne. Akční scény ze začátku filmu měli určitý potenciál ale amulet nesmrtelnosti, díky kterému by Jackie přežil i průstřel ksichtu, pohodil snímek na dno mariánského příkopu. Míním, že diváci, kteří nejsou fanoušky asijského bojovníka, nebudou z této směsici akce a humoru působící spíše jako pohádka s klasickými záporáky a klaďasi v povznášejícím stavu. Lepší alternativou na obdobný způsob je například Chanova První rána. Alternativa: Ing Chaat Goo Si 4, Rush Hour, Bulletproof Monk. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou shovívavost k Jackieho současné tvorbě hodně nemilé překvapení, kterému chybí nejen jeho typicky zábavné akční scény, ale také příběh, švih a dokonce i humor. Jediné čeho je tu nadbytek jsou nezvládnuté nedotaženosti, ať už je to Arturova manželka nebo samotný princip medailonu. Když se k tomu připočte trapný Evansův pokus o komiku, scénář bez jediného nápadu, režisérova neschopnost dát dohromady fungující vyprávění, tak podtrženo sečteno, je výsledek, přes veškerou Jackieho snahu, velká všepohlcující nuda, která navíc často připomíná spíš trailer než film. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (8)

  • V průvodci dublinského hradu v Irsku se píše, že Jackie Chan během natáčení tohoto filmu vyskočil na trůn, což z něj dělá prvního člověka po králi Jiřím V., který na něm seděl. (HappySmile)
  • Původně se počítalo s tím, že délka filmu bude okolo 108 minut, ale vznikl jediný 88 minutový sestřih. Přes 20 minut vystřižených scén je možné vidět na americkém DVD. (Rominator)
  • Eddie Yang (Jackie Chan) nosí hodinky značky Breitling Chrono Avenger. (dyfur)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama