Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po Green Book jsem byl natěšený na další film Farrellyho a dost jsem se spálil. Nevím, nakolik film vychází z pravdivého příběhu a která část je smyšlená, ale celkové ztvárnění mi vůbec nesedlo. Tuhle loď potápí na můj vkus až příliš mnoho hluchých míst, nevýrazné postavy a plytký děj. Jako by se film nedokázal rozhodnout, jestli má být komedie či drama, což bylo patrné třeba ve scéně, kdy americký voják vyhodí Vietnamce z vrtulníku a začne hrát veselá hudba. Samotné psaní komentáře se táhlo stejně pomalu jako stopáž :). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ještěže vojáci měli takového kamaráda-prosťáčka z Inwoodu, co jim zaobstaral v pravou chvíli pivo. Jinak nevím, jak by asi přežili těch několik hodin v zákopu zcela bez tekutin. :o) *** Ještě nedlouho před zhlédnutím jsem příliš netušil, kdo to je Zac Efron a teď už vím, že Zac Efron je minimálně velký sympaťák, který dokáže s gustem utáhnout dvouhodinový film. Také jsem neznal tenhle reálně odehraný, lehce absurdní příběh z dob Vietnamské války a líbilo se mi zpracování, které i přes výrazný komediální žánr reflektuje reálnou válečnou situaci v nejedné vážné scéně, nebojí se přidat drama ve vhodně vyvážené dávce a funkčně ho propojit s vývojem hlavní postavy (to je už tedy řádná deziluze, když si u dalšího kamaráda Looneyho málem Chicky ani na to pivo nevzpomněl!) nebo rozehrát na malém prostoru i pár dalších myšlenek a motivů – kupř. v souvislosti s paralelně probíhající „informační válkou“ na poli médií a mediální reflexe ve víru záměrně zkresleného podání událostí v TV. Potěšily zprostředkované příhody s postavou novináře a vůbec ty dvě hodiny jsou tady doslova nabité dobrodružnými zážitky v souvisle napínavém příběhu, který nabízí exkurzi do odlišného politického stavu a doby v exotické lokaci, zároveň ale dokáže odlehčeně připomenout i takovou, asi mnoha z nás zažitou prostou situaci v podobě zmeškání plánovaného spoje s odjezdem a následných trampot poté řešených. ** Přestože moje osobní jednička z amerických komedií aktuální post-covidové éry (Hundreds of Beavers) zůstala nepřekonána, byl jsem nebývale spokojen až nadšen. Jen škoda, že další takto skvělý film s potenciálem zabavit i oslovit široké publikum zcela minul ČR/SR kino distribuci. [90%] ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V Green Book to Farrellymu vyšlo, ale tam měl k ruce herecké esa. Ty se tentokráte nestavily a báchorka o tom, jak se jeden maník jen tak rozhodl že doveze piva svým kamarádům z Vietnamu je skutečně jen o tom, že se jednoho dne sebral a jel s pivama přes půl světa. Nepotřebuju tento film k tomu, abych si uvědomil jak byla zrovna tahle válka zcela zbytečná. Zac Efron mě nedal navíc důvod, abych tento film nějak extra pochválil. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nejdebilnější nápady vznikají v hospodě po pěti pivech. Ne jinak je to i v případě příběhu z tohoto filmu. Jako vzít pakl piv a odvést je kámošům, co jsou ve válce, do Vietnamu, může napadnout fakt jenom naivního blázna. Zac Efron ale tohohle alkáče zahrál naprosto fantasticky. A jak je příběh celé té výpravy za podporou morálky pluku totálně absurdní, tak dobře se na to kouká. Peter Farrelly podobná témata umí a ne jinak je to i zde. Absurdní vtip střídá ofenzíva Tet a útok na Hanoi, kde se skví pro změnu hodně zajímavá role Russella Crowa. Jeho válečný fotograf tu měl celou řadu zajímavých pravd a myšlenek, které stojí za zamyšlení. Vysloveně dobrý kousek o sebeuvědomění jednoho obyčejného Amíka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno si o pár desiatok rokov Efron povie, že práve táto životopisná úloha bola jeho životná. A asi bude mať pravdu. Nie je príliš pochopiteľné, prečo Chickie absolvoval tento "výlet" a potom ani nie je prekvapením, že každá postava vo Vietname sa nad tým čuduje stále tým istým spôsobom. Film ma oslovil, páčil sa mi, vyvolal ako dobrú náladu, tak nepríjemné pocity presne také, aké chcel Farrelly vyvolať. Avšak nedozvieme sa vlastne nič, čo by sme už dávno nevedeli a za nás to prvýkrát v živote zisťuje práve Chickie. Vojna je neriadený chaos, vedú ju ľudia, ktorým ide o osobný prospech a nešťastní civilisti neunikajú pred jednou či druhou stranou, ale pred akýmkoľvek bombardovaním a vraždením, len aby si zachránili život. 70% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama