Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Povedená paranoidní nejistota úvodních minut, tzn. zapomínání na zemřelého synka (jakési paměťové paramnézie), se neudržela dlouho. Postupně odhalované, za vlasy přitažené spiknutí by však akorát vystačilo na průměrnou epizodu Akt X, tudíž je natahováno nedobře natočenými, výplňovými naháněčkami s NSA. Celkovou mátožnost podtrhuje monotónní podkres Jamese Hornera. ()

griff 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se vyhnout negativním komentářům k filmům, ale tady si to neodpustím. Film by šel rozdělit zhruba na dvě poloviny: První, v němž čekáte, kdy se rozjede ten skvělý triller, který přislíbily trailery nebo upoutávky v televizi, a kdy se naopak propadáte čím dál víc do nesmyslného příběhu a slabomyslné zápletky. A na druhou poliovinu, kdy už vám je jasné, že se žádný dobrý film nekoná a už jen uvažujete, proč někdo něco takového vůbec natočil a kolikrát ta hysterická ženská ještě zařve: " Kde je Sam? Vraťte mi Sama!" Tvůrcům snímku snad mohu dát alespoň ten jeden bod za to, jak pěkně se jim povedlo dodržet celistvou linii příběhu - která od prvního momentu pevně a neochvějně míří dolů až v poslední minutě klesne na totální dno uměleckého vkusu a filmového cítění vůbec. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakýsi "mysteriózní" snímek bez jakéhokoliv zjevného potenciálu,který si nezaslouží žádná ocenění a tudíž ani nestojí za shlédnutí..Když se ale podíváme,tak to není taková ztráta času jako jiné snímky běžně vysílané v českých televizích. Podivný námět, který je jako vystřižený z nějákého špatného vtipu FBI nebo jakékoliv podobné americké " organizace". Jediný důvod proč jsem se na to podívala byla skvělá Julianne Moore ale měl by se konečně zakázat český dabing. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu to bylo opravdu zajímavé. Pak scénáristé vyložili karty na stůl a já se začal bavit. Ano, i po letech sledování Akt X mohu s klidným svědomím prohlásit, že větší fantasmagorii jsem dlouho neviděl. Čekal jsem, jestli přijdou dřív Muži v černém nebo agent Krycek. Taková fraška, a to to na začátku vypadalo na psychologické drama. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. An Unsettling Calm [4:27] ,2. Remember... [4:26] ,3. In Memories Only, The Empty Page [7:52] ,4. Containments of a Darker Purpose [7:51] ,5. The Experiment on Innocence [4:15] ,6. Confronting Forever [3:49] ,7. Re-Assembling Shattered Pieces [3:51] ,8. Profound Emptiness... The Hangar [8:47] ,9. Erasing the Truth [6:03] ,10. Children, The Unbroken Bond [3:39] ,11. End Credits [4:29], ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)

Reklama

Reklama