Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

brutálně pomalé slowburn drama od protinožců, které nedá divákovi nic zadarmo a ani se to nesnaží předstírat. První polovina nedává moc smysl a má pocitově asi tak tři hodiny, nicméně pokud se přes tuhle dlouhou (až zdlouhavou) pasáž podaří prokousat, druhá polovina kdy se konečně dají věci dávat do pohybu a začne to celé dávat smysl je podstatně lepší. Kdo by ovšem čekal detektivku ve stylu třeba Zodiaca a dalších, ten bude dost zklamán a nejspíš to ještě během první třetiny vypne a nebo u toho minimálně usne...60% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Těžká antidivácká slow-burn filmařina, která se snad v ničem nesnaží divákovi vyjít vstříc. Přesto dokáže The Stranger bez jedinýho výstřelu a kapky krve svojí atmosférou kovat ke křeslu a nechat vás dvě hodiny trápit ve stejných úzkostných stavech, ve kterých se nacházejí hlavní charaktery. Tomu dopomáhá místy až rušivá zvuková stopa, náhlý střihy, uhrančivej soundtrack, zhýralý frustrovaný ksichty a netradiční depresivní příběh o policejním divadle na pozadí jednoho z největších pátrání v historii Austrálie. Tohle je přesně ta tvorba, kterou chci vidět na streamu každej pátek! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krimi/Thriller z Austrálie dle skutečných událostí. Na Stranger jsem se těšil, ale ve výsledku nejsem až tak spokojen. Jde o pomalý slow burn ( pomalý fakt extrémně), kde policista v utajení se snaží dostat přiznání od vraha, který unesl a zavraždil dítě. Joel Edgerton je klasicky skvělý a Sean Harris je taktéž skvělý herec, na něm to možná i celé stojí. Vyloženě zajímavé to začne s policejní operací, jakmile začne pořádnéj Austrálskéj Manhunt ( jde o největší manhunt v Australii v historii). Vyšetřování a sbírání důkazů připomene Zodiaca a v tomhle směru je film zajímavý, ale i přesto je to docela dost nezáživné, roztahané. Mně osobně tu chybí násilí či nějaká vyloženě vyhrocenější scéna, abych mohl být spokojen, takhle to vyšumí do ztracena, ale úplně o špatný film nejde, jen si dokáže získat jen hodně trpělivé diváky. 5.5/10. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Zavrite oči. Sústreďte sa na svoj dych. Nadýchnite sa. A vydýchnite. Pri vdychu sa sústreďte na dych, ktorý vchádza do vášho tela. Je to jasné. ... A pri výdychu je vzduch, ktorý z vás vychádza, čierny.“ Podarilo sa vytvoriť temnú atmosféru filmu a príbehu, ktorý sa navyše stal. Obaja hlavní predstavitelia dodali svojim postavám hĺbku, atmosféru a divný pocit. Tak, že prestanete chcieť zistiť, ako sa to stalo. Dokonca vo svojej postave lepšie vynikol Sean Harris. Zahrať divnú, zvrátenú postavu nedokáže hocikto. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Sean Harris je určite v pohode, ale ja som v pohode radšej bez neho.  Okrem toho, že bežne vyzerá ako orol z pekla, ktorý je pripravený vyklovať vám oko, s imidžom v tejto role by som sa mu oblúkom vyhla. Joel Edgerton sa zase mení na spoteného Mikuláša, ktorému pre bradu nevidieť do ksichtu. No parádna dvojica. Vidieť, si to scenárista aj sám režíroval, čo je super. Lebo zo sĺz scenáristov, ktorým režiséri a štúdiá dodrbali film, by bola asi Mississippi. Vrchol filmu bol pre mňa utešený tanček Seana Harrisa. Ten sa asi naučím a budem praktizovať v piatok večer v bare. Hádam na mňa nezavolajú políciu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama