Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

Reklama

Khalia 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak mi před mnoha lety k Vánocům táta daroval originální DVD s názvem Medvědí bratři. Tehdy jsem byla ještě docela špunt. Po prvním puštění následovalo druhé zhlédnutí, pak třetí, desáté, třicáté.. a tak se to nějak kupí už mnoho let a mým oblíbeným filmem je tento snímek doposud. Měla bych možná říct, že jdou Bratři ve stopách Lvího krále, ale kdybych neznala čas zfilmování, tak bych byla schopná říci, že jde Lví král ve stopách Medvědů. Totální bomba, od začátku do konce. Dnes, když už jsem dospělá, tak vidím, že hlavní myšlenka/myšlenky jsou vyjádřeny tak, aby je pobraly i děti a dospělí aby si je zcela zamilovali pro svou jednoduchost. Netřeba snad říkat, že Collins je můj oblíbený zpěvák, Mancina borec a Tina Turner legenda. Jeremy Suarez je dokonalý talent, pro svou roli se hodí až geniálně. Je to jako sen se na to po těch letech dívat. 10 hvězd z pěti. Tak! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Štúdio Disney opäť spojilo svoje sily s komponistom Markom Mancinom a hudobníkom Philom Colinsom, podobne ako pri Tarzanovi a dobre urobilo. Hudba a piesne krásne dokresľujú príbeh a drsnú severoamerickú krajinu. V slovenskom preklade mi ale trochu vadilo, že piesne prespievali No Name, mali radšej zostať v originálnom znení. Veľmi sa mi páči myšlienka totemových zvierat a duchov a duší putujúcich po oblohe polárnou žiarou. Animácia je tradične výborná a plná farieb (hlavne pri už spomínanej žiare). Príbeh samotný má v sebe veľkú moc a je veľmi jasne vidieť, ako sa Kenai vnútorne mení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama