Reklama

Reklama

In the Land of Saints and Sinners

  • Austrálie In the Land of Saints and Sinners (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V írskom zapadákove oddychuje po celoživotných záťahoch čerstvo vyslúžilý zabijak. Je to však len nakrátko. Postupne sa ocitá v smrteľnej hre mačky s myšou s trojicou pomstychtivých protivníkov. Zisťuje, že na niektoré jeho staré hriechy sa nezabúda, že sa nedajú pochovať. (Biopler)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svědomí v háji, semena raší, obětní stromky, paseku krášlí.“ Vidět Irsko a zemřít. Bohem políbenou zemi pokrývají věkem rozpraskané balvany a studená vřesoviště, prorostlá kořeny náboženské nesnášenlivosti a nasáklá krví nikdy nekončící vendety. Liam Neeson stárne, zraje a zahradniční. Dlouhá léta dělal z lidí stromy, na stará kolena by rád zkusil zasadit i semena lidskosti. OKÉNKO OTÁZEK: [][] Proč si dobrý člověk Bart McGuinness kope hrob, pod dozorem Finbara, dalšího dobrého člověka? Spořádaní obyvatelé Bantry i Glean Colm Cille by se divili. Ačkoli... možná by se sami chopili lopaty, však v tom žijí už po generace. Je adorování zabijáků cynismus par excellence nebo jen scenáristovo reflektování irské reality? A co obětní játra? Jestlipak Niamh Cusack, v další své roli starostlivé sousedky, nezapomněla na talíř pro skřítky? [][]Zabíjení mě baví, ale mám sen, odjet do Kalifornie,“ zasnil se juvenilní vrah Kevin, zatímco revolucionářka a teroristka z povolání Doireann snila o vítězství, tedy o Irsku plném stromů... zasazených nad hroby. Z morálního hlediska je celý happyend samozřejmě na přes hubu, ale film má IRA koule a moc fajn se u toho medituje. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Neprijala moju ponuku na prímerie, takže mi nedala na výber. Zabijem ju. Zabijem ich všetkých.“ Liam Neeson vs. IRA. Nejaké veľké čistky však nečakajte. Je to skôr krimi dráma, než tradičná neesonovka. Ale ja som si tú bezútešnú atmosféru veterného írskeho vidieka užil naplno. Ak sa vám páčila predošlá spolupráca režiséra Lorenza s Liamom, In the Land of Saints and Sinners je niečo z podobného súdka. Skrátka príjemný film na sobotný večer so šálkou horúceho čaju v ruke. 60 % ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo mnohem víc než Liamova předchozí spolupráce s režisérem tohohle filmu (Zdravím Laca) Jasně není to nic převratnýho a úchvatnýho co tu do té doby nebylo spíš pomalu plynoucí revegne záležitost s docela dobrou a temnou atmosférou a hlavně je fajn, že Neeson už si taky uvědomuje svůj věk a když už neskončil s tímhle žánrem jak před časem avizoval tak aspoň právě ty role přizpůsobuje svému věku a tak je to v jeho podání pořád přesvědčivé. I když další klasický film s ním se všemi zažitými schématy od toho opravdu nečekejte, ale neurazilo to a vlastně jsem i celkem spokojen.60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Místy táhnoucí se, ale stále stylová žánrovka a to už se Liam Neeson zařekl před lety, že už tyto akční vyvražďovačky hrát nebude, ale je to zkrátka už jeho trademark. Znovu asi neuvidím, ale jedno pokoukání docela fajn podívaná s rozverným Jackem Gleesononem, který jakoby si tu odskočil ze Sex Education po tom všem kralování. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson se vrací na rodnou hroudu jako nájemný zabiják, který hodlá ukončit provoz své speciální lesní školky u potoka vřesoviště. Jenže znáte to, člověk míní, IRA mění.. Má to frajerský název, westernová zápletka o zlých cizincích ve městě a tajemném ochránci jejich obyvatel je nadefinována, scenérie Donegalu jsou naprosto „gorgeous“ a prostor dostanou i jiní místní ostřílení veteráni (Hinds, Meaney), nicméně pořád mi tam něco scházelo, abych se do toho lépe vpravil. Možná to mohlo být o jeden stupeň syrovější na úkor sentimentu a polopatismu, akční finále v krčmě nemuselo být tak jalové, nebo mi tam chyběl Brendan Gleeson jako kněz či hrobník, nevím.. Každopádně si to celé krade pro sebe Banshee of Tipperary Kerry Condon. Její vnitřní oheň přenesený do rolí je fascinující.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od marca 2022 v Írsku, primárne sa natáčalo v grófstve Donegal, a ďalšie natáčanie prebiehalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama