Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak prekvapivo ma táto rozprávka minula v mojom detstve. Zvonára u matky božej som videl, ale toto ma obišlo. Zaujala ma galéria. Hlavná hrdinka, je krásna, ale pre mňa prestala byť zaujímavá, ako sa vyzliekla z tých chudobných šiat. V nich bola atraktívna, zlatá a sexi. Hlavne v tej čiapke. Potom ako bohatá snobka sa mi už nepáčila. Veľmi ma to nebavilo ani po romantickej stránke. Vôbec som hlavnej dvojke nefandil. Bolo tam aj veľa zla, tak by som to nedal pozrieť ani deťom. Ostatné postavy boli neatraktívne, nikoho iného než Anastáziu som si neobľúbil. Takže možno je aj dobre, že som túto rozprávku v detstve nevidel, ale možno to hodnotím takto teraz, keď mám 31 a nemám už k tomu taký vzťah. Možno som bol až veľmi kritický, ale nebavilo ma to. ()

Koreangirl 

všechny recenze uživatele

Dobrá.. tenhle film byl pro mě pecka. Ještě teď si zpívám písničku Poslouchej co si šeptá celý Petrohrad :D . Kromě mě si to zpívá celá třída na střední... teda alespoň ti, co se mnou chodili na ruštinu. Měli jsme učitelku, která nám místo učení pouštěla filmy a Anastázii jsme viděli desetkrát. Pro děti, které se nehrabaly v historii Romanovců jako já, je to vynikající kousek. Pohádka o dobru a zlu. Se skutečností to má pramálo společného, ale to u muzikálu určeném dětem je fuk. ()

Reklama

Jestrab 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, který je tady zpohádkovněn tak, jak je v pohádkách zvykem. Netušil jsem, že to někdy řeknu, ale hudební doprovod zde poráží velkou konkurenci z Disney. Bohužel někdy jsou scény napsané tak líně a bez nápadu, že mam nutkání vlézt do DeLoreanu, odjet do minulosti s mojí poličkou s kořením a hodit jí přímo na první verzi scénáře. Těžko říct, jestli to bylo brzkou uzávěrkou nebo nízkým rozpočtem, ale film má tak moc prázdného místa. Jestli by si nějaký animák z devadesátek zasloužil remake, tak je to tento. ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná pohádka. Musím přiznat, že jsem půl života žila v tom, že je od Disneyho a považovala jsem to za slabý odvar jeho princezen vzhledem k příběhu a příliš reálné kresbě. Když se na to podívám jako nedisneyovku, kresba je povedená, skutečně hezká. Bohužel jestli mi na pohádce něco vadilo, je to hlavní hrdinka Anastasia. Byla pro mě natolik na nervy jdoucí, že bych se na to znovu nejspíš nepodívala. Další rozpor vidím v tom, že celou dobu se pohádka nesnaží být naivní a nablblá, což je velké plus, jenže to zabíjí až příliš naivním koncem - zkrátka jsem měla pocit, že pohádka neví, jestli být grimmovská nebo disneyovská a tak míchá obojí. Pro děti až příliš drastická a pro dospělé až moc dětská, toho je škoda. Hudba je krásná, pohádka má spád a děj se velmi posouvá. Jak jsem říkala, moc oceňuji to, že se nesnažila zlehčovat a povraždění carské rodiny nijak nezastírala, stejně tak Rasputin byl na pohádkovou potvoru hodně děsivý. Netopýrek jako by vypadl z disneyho děl, paráda. Pro někoho, kdo hledá neotřelé dílo, určitě dobrá volba. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se scénáristé trochu víc zajímali o historický základ námětu a vykašlali se na provařeného RasPutina, který už byl v tu dobu rok po smrti, mohli z filmu udělat nezapomenutelný hit, minimálně ve východní Evropě. Stačilo, kdyby hlavním padouchem udělali Lenina. On přece vedl bolševický puč, nenáviděl Romanovce a nařídil jejich likvidaci. Navíc se dnes podobně rozpadá v tom svém mauzoleu. Takhle je to jen pohádková jednohubka, byť pohodová, s několika zábavnými momenty a jednou solidně napínavou akční scénou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)
  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama