Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Anastázia je moja srdcová záležitosť. Najobľúbenejší animák z dectva (Sorry Leví kráľ, nemáš Dimitrija <3) Keď to so mnou niekto pozerá, zažije psycho stavy, pretože všetky dialógy viem naspamäť a celú dobu sa usmievam ako na práškoch. Anastázia je skvelá! Papulnatá, vznetlivá, svojská, také chlapča z ktorého sa vykľuje pôvabná labuť. Má svoju hlavu a hľadá si miesto v živote. No a Dimitrij <3. Jediný chlap, u ktorého strááááášne ľutujem, že nie je skutočný. Ako malý štupel som bola doňho šialene zaľúbená, a keď si to pozriem aj teraz, stále ho milujem :) A strašne ma baví to ich večné doťahovanie a robenie si zle, prílišná snaha o ignoráciu toho druhého. A pritom je to láska ako hrom, no ani jeden sa neviem odhodlať spraviť prvý krok. A tá hudba! " Svět se velký zdá, strach mám v jednu chvíli, já chci věřit snu co mám. Správnou z cest se dát, v tom teď mám svou šanci, snad i já svůj domov mám" Takže " Dál jen já a můj pes, v náruč dálek příštích, s nadějí přežít tu pouť" :D ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Kreslený a trochu zkreslený příběh pro děti a mládež. Protože je od Foxů, tak je Anastázie Nikolajevna Holstein-Gottorp-Romanov zrzavá jako liška. Taky opouští sirotčinec až v 27 letech. Nicméně pokud oprostíme od historie a legendy, tak příběh je hezký, animace kvalitní a jak to napsat elegantní, hudba podmanivá. Je to mezi 3 až 4 hvězdami. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie jsem se při sledování celou dobu usmíval. (a zpíval) Však to taky byl jeden z nejoblíbenějších animáků mého dětství. A ne, asi nikdy nevyrostu. :3 Mimochodem, až teď jsem si všiml, že film je protikomunistický - Aby zlý Rasputin zničil rod Romanovců, zaprodá duši ďáblu a za pomocí pekelných sil vyvolá bolševickou revoluci. Průměrné 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh krásné romantické pohádky s povedenou animací vyznívá vlastně docela dospěle, nejmenším dětem ho tak zpřístupňují hlavně komické zvířecí postavičky. Titulní Aňu si jako živoucí lidskou bytost, půvabnou a ráznou dospívající dívku bez minulosti, nelze nezamilovat, vypíchnout pak musím ještě nádherné písničky ve fantastickém muzikálovém provedení. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Nu... není možné říct, že by to bylo tak zlé. Mám výhrady k animaci mimiky a obličejů vůbec (hlavně Dimitrijho), ale jinak to šlo. Nevím, kdo přesně tohle vymyslel, protože jestli jsem se nepřekoukla, v titulcích je možné se dočíst, že film je dělaný podle divadelní hry... ale takhle s happyendem nám to v realitě nekončilo, že? Osobně mi přijde lehce morbidní udělat pohádku s veselými písničkami a šťastným koncem o osobě, která byla zavražděná v sedmnácti... No. Bez historických informací by to asi bylo stravitelnější :) Jinak rozpadající a sám sobě do útrob nakukující Rasputin mě pobavil, ale na to můžou mít menší děti odlišný názor :) Celkem povedený soudtrack, žel co do zpracování to má k Disneyovkám daleko. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)
  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama