Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Středověká martial arts béčkovina, ale relativně zábavná. Princezna je úlet a béčko jako prase, ale film si je toho vědom, takže pokud se na danou vlnu naladíte, tak jako jednohubka Princezna obstojí. Příběh to má velmi jednoduchý, princezna se nechce provdat za sociopata, tak raději uteče z věže na vlastní pěst a rozdá si to se všemi strážnými. Chce to být jakousi variací na Die Hard a Raid současně, což funguje alespoň díky neotřelému prostředí, ale Joey King není Iko Uwais ani Bruce Willis a na tom to bohužel u mě padá, protože jsem herečce s teen xichtíkem roli drsňačky vůbec nevěřil a v akci přesvědčivá není taktéž. Film má slušné tempo a je docela zábavný, akce je však jen lehce nad průměrem ( gore mohlo být více), žádná akční scéna ve mně neevokovala řev či nadšení, ani pot natož adrenalin. Vizuálně je film průměrný, je znát, že je film béčko ( Otřesný CGI ohně), herci jsou řadoví a je to samozřejmě naivní i hloupé, ale s tím se zde počítá. Kdyby film dostal řádný rozpočet, lepší herce ( Adkins,Statham), zkušenějšího režiséra i lepšího choreografa, tak by ten film obstál jako pecka i bez řádného příběhu, ale takhle je to hodně rychle zapomenutelné béčko, ale na jedno podívání neurážející. Osobně však nechápu jak Rkový film s názvem Princezna se uplatňuje na Disney, pro nevědomé rodiče instant shock. Příběh 2/5. Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 5.5/10. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Už jenom ta předzvěst toho, že se jedná o Johna Wicka v sukni, byla úsměvná a vypovídající. Přesně to jsme dostali, akorát že Wick (alespoň pro mě první díl) má promyšlený scenář a hloubku. Zde nic takového není. Neříkám, že to je hned špatně. Chcete akci, dobře natočenou a drsnou? Princezna vám ji dá. Trochu mi to připomínalo (a myslím, že to zde někdo i zmínil) počítačovou hru. Děvče jde z věže dolů a cestou ničí protivníky, nic víc, nic míň (hm, hra by to mohla být vážně povedená!). Příběhově o ničem. Klišé jedno za druhým. Akce ale povedená, hlavní hrdinka roztomilá a místy drsná. Občas bych ubral na střihu, ale někdy se vážně snažili a mělo to skvělou kameru. Pokud hledáte bezduchý akčňák, nebudete zklamaní. Je to jedna velká akce od začátku do konce. Jestli hledáte i zajímavý příběh, ten už nenajdete. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Live-action adaptace od Diznyho nebo neoficiální rip-off princezny Fiony? Pokud to první, tak se to začíná konečně vyplácet.. pyšná princezna Resurekšn [osobně jsem si tuhle “pohádku” užíval, ale opět jde o případ holčičího Johanku Wickovou, která kosíruje tucet vyleštěných rytířů, s kůži ostřejší než železnou výzbroj..] ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Princezna se probudí ve věži a zjistí, že jakýsi chlápek se s ní chce vdávat, aby získal království což ona nechce tak shází patro po patru a zabíjí jeho vojáky, Největší problém je v hlavní postavě (to jsem tušil už v traileru)  což je zhruba 50 kilová ženská co zde mlátí jednoho chlápka po druhém těm lidem co nadávaly v Interceptoru na Elsu Pataky bych přál vidět tohle jelikož tohle je snad ještě větší si-fi. Jinak režisér tam narval i Asiaty aj černochy u kterých speciálně ta jejich scéna nedává ani smysl (kde vůbec pak zmizely, když je zajmul?), ale zase překvapil tam, že tam dal tlustého rytíře.  Po sračce s žraloky Requiem určitě zlepšení. P.s. jak to, že ji neviděl v té vodě bylo tam tak 2 metry vody a on do toho čuměl a neviděl ji to je slepý nebo debilní a na to, že si ty šaty trhala jich má pěkně zarovnané zvláštní ? 60 procent ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn oddychovka, která má dost povedenou akci, sympatickou hrdinku a velký body kill. V pár scénách jsou vidět slabších triky, občas hlavní hrdinka přežije úplně všechno, ale je to dobrá podívaná, co mě bavila od začátku až do konce. Joey King si to uvěřitelně dává a strhává na sebe pozornost tím nejlepším způsobem. Dominic Cooper a Olga Kurylenko přehrávají a očividně se dost dobře bavili při natáčení. Režisér Le-Van Kiet natočil povedený film, který si je vědom svých limitů. Osobně mám hodnocení mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale když vidím kolik to tady má procent, tak s radostí tu čtvrtou hvězdu napálím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama