Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 2

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ UDĚLÁTE KOPII KOPIE KOPIE, VZNIKNE NĚCO TAKOVÝHO…“   Když pomineme fakt, že Tess je píča, tak je to zajímavě napínavý. A taky kurva hororový! A taky blbý, protože se chovaj jak píčusové…. hlavně proto, aby to bylo zajímavý. Z tohohle důvodu tyhle filmy moc nemusím, protože pak negativní myšlenky převažujou nad těma pozitivníma… Ale jestli se třeba chováte jinak než já…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Co se stane, když si zřídím AIRBNB v Chánově?  2.) Zjistím, že nemám otevírat cizím lidem. (A rozhodně s nima nebydlet!)  /// Thx za titule „Vít Bezdíček“.                   PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Semknutá první třetina s báječným Billem vládne, druhá má nečekaný komediální edge (při twistu z jumpscaru do realitní frašky jsem zařval smíchy), třetí třetina je guláš s pěti knedlema, ale... originální směsice inverzního home invasionu, laktační instruktáže, VHS snuff sběratelství, dramatu o krutém mateřství a černé komedie o MeToo mě prostě držela uvnitř, i když některé dramaturgické volby jsou hodně pochybné a film místy sotva drží pohromadě. Jako další z kánonu detroitských high concept hororů (zmiňme skvostné a v lecčems příbuzné Smrt ve tmě či alegoričtější It Follows) opravdu víc než důstojný počin. Místo, kde se rozložila společnost, přeje barbarství. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít styl, nápady a skvělý pocit neznáma, který jsem při sledování měl. Bohužel mu ale musím vytknout, že je příšerně, příšerně dlouhý, a čím delší je, tím mi připadá tak nějak nafoukanější a otravnější. I vzhledem k tomu, jak je napsaný, by myslím mnohem lépe fungoval jako seriál. Alespoň na mě určitě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že je atmosféra miestami viac než solídna, a síce tu už v minulosti niečo obdobné bolo, takými silnými kartami daný snímok určite nedisponoval (názov si nespomeniem - doplním). Keď k tomu prirátam ten nečakaný twist v závere, ktorý sa objavil z čista jasna bez zbytočného premýšľania, na ktorý sa divák vlastne ani nedokáže pripraviť, veľmi rád sa pridám do klubu tých, čo hodnotili nadpriemerne. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byla tedy jízda. Subjektivně mi přišlo, že film trval několik desítek hodin, během první půl hodiny stopáže jsem asi padesátkrát zvažovala, že film ani dokoukávat nebudu a několikrát ho přerušila, v jednu chvíli toto předsevzetí vydrželo asi týden, ale pak jsem se stejně vrátila, protože jsem slyšela spoustu lidí říkat, jak skvělý zážitek to byl, a já sama vím, že některé moje nejoblíbenější filmy jsem při prvním zhlédnutí nenáviděla a podobně. Zdá se mi, že hodně divákům se ta první část líbila nejvíc, ale mně to přišlo jako nekonečně nezajímavé čekání na "to", pro mě se thrillerové napínání nekonalo. Oba herci mi přišli nezajímaví/nedostatečně charismatičtí, aby ten nijaký dialog a trapné postávání utáhli (ano, vím, rouhání, promiň Bille, ale tak jsem to cítila), a reakce jejich postav mi přišly dost neadekvátní situaci, aniž by z toho film doopravdy těžil. Potom se tedy konečně začalo courat do sklepa, a tady se zase do cesty mezi mnou a skvělým zážitkem postavila nezkušenost scenáristy/režiséra. S takovou premisou se nabízí tolik možné mytologie, a to, co z ní nakonec uvidíme, mi přišlo nedostačující. V podstatě jenom jedna prázdná chodba, jeden prázdný pokoj a jeden sice přecpaný, ale i tak vzhledem k okolnostem docela prázdný pokoj, a to bylo všechno. Přece jen bych čekala, že při procházkách chodbami postavy najdou víc "věcí", taky třeba aspoň náznak, co se stalo s Billem, a vůbec. Na strašidelnosti, resp. barbarství šlo určitě hodně přidat, ve výsledku mi to vlastně přišlo docela krotké. Takže jako již tradičně říkám debut: nápad sice svěží, ale provedení je míle za jeho potenciálem, bohužel. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama