Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (443)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nevědomost je opravdu sladká. Málokdy se už dnes stane, že bych šel do filmu naslepo, bez sebemenší znalosti premisy nebo hereckých účastí. U Barbara je to výhoda dvojnásobná, protože se otazníky začnou kupit hned v prvních minutách. Škoda, že právě úvodní kapitola je i zdaleka nejlepší. Každý sebemenší zvrat umí přivodit prvotřídní mrazení a poslední dvě minuty mě přikovaly tak pevně, že jsem chvíli ani nechtěl pokračovat dál. Bohužel druhá i třetí část jsou v přímém srovnání jen naředěnou podvratně vyprávěnou báchorkou, která je tím slabší, čím je jasnější, co, kdo a jak. Když se ve finále začnou porušovat i vlastní sympaticky racionální pravidla a showdown se spustí tak náhle, až jsem se musel ujišťovat, že jsem omylem nepřeskočil patnáct minut stopáže, přišlo mi to vzhledem k obřímu a relativně brzy vystřílenému potenciálu skoro líto. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Justing Long ve filmu říká. Cituji : Nevím jestli jsem špatnej člověk. Na to mu odpovědět nemůžu ale jedno vím jistě. A to že je(pro mě) špatnej herec a já ho(už dlouho)bytostně nesnáším. To byl i jeden z důvodů proč se mi do filmu moc nechtělo. Nakonec mě ale přesvědčilo celkem vysoký hodnocení, který tady drží "Barbarian" v červených číslech. Neříkám, že jde o špatnej film ale nějaká extra pecka to pro mě taky nebyla. A to neříkám jen proto, že v tom hraje J. Long. Filmu určitě nelze upřít pár fakt silnejch momentů ale přišlo mi, že vždycky když film začíná gradovat tak najednou pustí nohu z plynu a nikdy tak nedosáhne kýženého maxima. O tom, že se snad všechny postavy ve filmu chovají dementně snad nemusí být ani řeč. Jak to tak vypadá tak film je a bude divácky úspěšnej. Já si ale myslím, že se z něho dalo vytěžit daleko víc. Kdyby to šlo dám 3 a půl hvězdy. Ale nejde. Takhle se musím přiklonit ke třem silnějším hvězdám. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale napodiv mňa zaujala vraj tá nudná prvá polovica, kde bol veľký priestor na fantáziu, čo sa z toho vykľuje. V druhej polovici už nastupujú klasické nelogické kroky, kedy hlavná postava dobrovoľne chodí na miesta, odkiaľ chcela utiecť, policajti sú tradičné tupí, no a toto všetko sa zaobalilo krvavými scénami s feministickým záverom. Svoje čaro aj atmosféru to ale malo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ UDĚLÁTE KOPII KOPIE KOPIE, VZNIKNE NĚCO TAKOVÝHO…“   Když pomineme fakt, že Tess je píča, tak je to zajímavě napínavý. A taky kurva hororový! A taky blbý, protože se chovaj jak píčusové…. hlavně proto, aby to bylo zajímavý. Z tohohle důvodu tyhle filmy moc nemusím, protože pak negativní myšlenky převažujou nad těma pozitivníma… Ale jestli se třeba chováte jinak než já…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Co se stane, když si zřídím AIRBNB v Chánově?  2.) Zjistím, že nemám otevírat cizím lidem. (A rozhodně s nima nebydlet!)  /// Thx za titule „Vít Bezdíček“.                   PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Blbka se snaží zachránit kreténa a ten se jí za to odvděčí. Jak se má člověk ztotožnit s postavami, když je jedna větší magor než druhá. Užvaněný úvod měl alespoň napětí v tom, že se dalo hádat, kým Keith opravdu je. Bohužel v podzemí se z toho stal mnohokrát viděný příběh s přesahem do komedie. Na nějaké šťavnaté gore nedošlo, jelikož rozmlácená hlava během pár sekund a utržená ruka to rozhodně nebyly. Ale já bych se klidně spokojil s mrazivou atmosférou, které se však hlavně směrem ke konci nedostávalo. A i když mě konec zklamal, tak slabé tři dám, anžto pár scének šlo. Jen mi nějak unikl smysl epizodky s pracovníkem vodáren (pokud jím vůbec byl), kde jsem čekal něco dál zejména po prohlídce koupelny. Dle ohlasů jsem se těšil na nějakou bombu, na tuhle petardičku ale nejspíš hodně brzy zapomenu...škoda. A zrovna na Halloween. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno