Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 1

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dole v kanáloch sú zmutované slimáky, musíme tam hodiť bombu.“ Toto je veta, ktorú nech zahráte s akokoľvek kamennou tvárou, stále na nej bude niečo podozrivé. Slimákov som ako dieťa nevidel, takže vo mne s odstupom desaťročí od vzniku nevyvolávajú žiadnu svojrázne hrejivú nostalgickú spomienku. Prvý raz som ich videl až v r. 2011, keď už som dávno nebol tínedžer. Pamätám si však aspoň na knihu, ktorú som ako malý čítal a bola riadne nechutná (v pamäti mi najviac uviazla pasáž so sexuálnou trojkou drasticky narušenou vpádom slimákov, pre dieťa fakt trauma). Avšak pozor! Film Slimáci v nevznikol podľa knihy Slimáci! Tá je v skutočnosti druhým dielom knižnej série, z tej však v ČR vyšiel iba druhý diel a to síce pod názvom Slimáci, ten názov ale nie je správny, keďže dotyčná kniha sa v origináli volá Breeding Ground. Takže film Slimáci a kniha Slimáci (Breeding Ground) nemajú, okrem vraždiacich slimákov, nič spoločné. OK, dosť informácií. Aký je samotný film? Pravdupovediac, čakal som väčšie béčko. Keď si spomeniem na všetky tie vraždiace osy, včely, mravce, medvede, slony, mačky a ja neviem, čo všetko ešte, musím uznať, že po technickej stránke si film dodnes udržuje pred divákom nepríjemný rešpekt. Dnes by to boli tony počítačových efektov, vtedy ozajstné slimáky. Dokonca i po hereckej stránke mi to pripadalo tak, že niekomu záleží na postavách, čo je v slimačom horore nečakané (rovnako tak prekvapivo seriózna hudba). Nepoznám iný film, v ktorom by bol detailný záber na hryzúceho slimáka. Inak scenár ukážkovo spadá do vtedajšej vlny zvieracích hororov, kde zvery síce ľudí vraždili, ale nedialo by sa to nebyť ľudskej arogancie, túžby po moci (a, prirodzene, peniazoch) a rôznych ilegálnych (a pravdaže nemorálnych) vedeckých, prípadne vojenských experimentov, prípadne protizákonného narábania s toxickým odpadom (z ktorého sa ostatne stvoril aj Aligátor). ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já sem si říkal, že jméno režiséra mi něco říká a taky že jo, to jen samej co natočil horor Průrva.....heh tak počkat, Průrva....Průrva....oh bože, už sem si vzpomněl, to je ten děsný film, kde logika dostával už od začátku na prdel. No a přesto sem do těch slimáků šel, protože tenhle film natočil ještě před Průrvou, tak by to snad mohlo být lepší. A neni to zase tak špatný jako Průrva, kterou až často zmiňuji, ale taky to neni žádný hit. Příběh sám o sobě neni špatný, ale co je největší problém, je hlavní postava, která během filmu, udělá hned několik závažných blbostí. Byť ze začátku je relativně fajn, tak pak to rozjede, kdy pobíhá po městě a snaží se určité autority, přesvědčit že v kanále žijí masožravý slimáci. Logicky mu to nikdo nevěří, ale přitom by mohl doložit důkazy, které by je přesvědčily a dokonce i některé vedlejší postavy, by mohli dosvědčit jeho tvrzení. A pak je tu jeho vztah se šerifem, který sice je klasickou nedůvěřivou postavou, ale zhruba v polovině, je šerif ochotný uvěřit teorii o masožravých slimácích, ale hlavní hrdina ho odpálkuje s tím, že šerif je idiot, ale ta pravá jobovka přichází ke konci, kde šerif pomůže s finálním zúčtováním a hlavní hrdina ho za to seřve. Ony sou tady i další věci, jako to že hlavní hrdina řekne své manželce, ať zůstane doma a že on musí někam jet, přitom jejich barák je plný slimáků, nicméně bylo docela fajn zjištění, že ho manželka neposlechla a z baráku zdrhla. Ale nechme hlavního hrdinu už být, je na čase film chválit a to hlavně, že ostatní postavy relativně dobře fungují, slimáci sou docela děsivý, hlavně ke konci, efekty a masky, sou špičkový a to velký je v restauraci, kde teda maskéři odvedli výbornou práci. Hudba se mi taky líbila, byla hezky dunivá. A překvapivě je to hodně dobré, kdyby se hlavnímu hrdinovi napsala, trochu inteligentnější postava, tak bych hodnotil i výš, ale jelikož je hlavní hrdina spíše ohrožením pro celé město, tak pouze za tři. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zapomenutých skvostů porevolučního videa (spolu se Scorched Heat jej tuším vydala dnes již zaniklá společnost D-Alvin video). Příjemně pohodová atmosféra 80. let je umocněna nádherně naivníma trikama a nějakou tou kapkou krve. Škoda, ze autoři nedosáhli knižní brutality, ale i tak některé scény stoji za zapamatováni. Opravdu skvělý kus pro labužníky! ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

"Starosto, máme kanalizaci plnou zmutovaných slimáků. Musíte okamžitě jednat!... Jo a nejsem blázen" Krásná vzpomínka na osmdesátá léta, kdy horory byly půvabně pitomé... můj Bože lidožraví slimáci, taková blbost..., ale má to své kouzlo. Když sem byl malý vyprávěl mi kamarád , že na něj ten film zapůsobil proto, že v něm poprvé uviděl nahou ženu (sice jen od pasu nahoru, ale v deseti letech, za tuhého komunismu je to i tak El dorado)... Já měl v tu chvíli nad ním převahu... neboť sem pár měsíců před tím víděl prsa princezny Arabely ve snímku Smrt stopařek... A to je v kostce tak asi všechno o co snímek Slimáci Juana Piquera Simóna obohatil můž život... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Začala zahradkářská sezóna, tak proč si při té příležitosti nedat starou osmdesátkovou klasiku o malých slizkých žravých potvorách, které však mají mnohem větší apetit a nespokojí se jen tak s nějakou zeleninou, ale jdou rovnou po mase. Před mnoha lety to byla klasika, dnes už je to lehce sentimentální záležitost, ale pořád funkční. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)

Reklama

Reklama