Reklama

Reklama

Matilda Roalda Dahla: Muzikál

  • USA Roald Dahl's Matilda the Musical (více)
Trailer 2

VOD (1)

Matilda je neobyčejně chytrá holka s divokou fantazií, která se odvážně pokusí změnit svůj osud. A výsledek bude přímo zázračný. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (44)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Choreografie 10/10/// PLUS: na divadle se jedná o skvělý zážitek a jedno z nejúžasnějších představení, film může bodovat i výpravou, komparsem, efekty a také obrazem a kamerou, hudba a jednotlivé songy jsou nesmírně chytlavé, příběh je napínavý a smutný, finále je dramatické a velkolepé MÍNUS: oproti divadelnímu představení je tu několik úprav (nebo je to obráceně?), na český dabing se těžko zvyká, tohle zpracování rozhodně mělo jít do kin na velké plátno/// Shrnutí: Sám bych tento skvost asi přehlédl, naštěstí jsem byl prvně pozván do divadla, netuše na co jdu a byl jsem okouzlen. Filmové zpracování je ještě o kus lepší (podívaná) a to především díky filmovému formátu a možností filmu jako takového. Je to velmi divoké a pestrobarevné, ale jakmile na to přistoupíte, příběh a vyprávění vás pohltí a nebude cesty zpět. jedná se o divadelní i filmové překvapení roku./// Celkem 95%/// ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Kostra příběhu je asi dobrá, jen mi tam vadilo to zpívání, bylo ho tam hodně. Což se ale asi dalo čekat, když to je muzikál, že... Pár písní bylo dobrých, ale jinak jsem je musel přeskákat, protože mě nebavily. Jak říkám, děj špatný nebyl, ale bylo by lepší to natočit bez těch písní. Pochvalu zaslouží Alisha Weir, ta ve svých 13 letech předvedla suverénní výkon. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě trošku nečekaně (protože neznám divadelní předobraz), ale takhle dobrý muzikál už sem neviděl hodně dlouho. Matilda je známá a tak v tomhle ohledu nebylo čím překvapovat, ale skvělé obsazení kupou výborných dětí (a skvělou Emmou Thompson) a hlavně neuvěřitelně chytlavý a povedený soundtrack tohle klasické dílo posouvají - alespoň pro mě - na vyšší level. Jednu z finálních písní - Revolting Children, sem si pustil snad 4x za sebou, protože pro podobná čísla mám obecně slabost. Velmi příjemné překvapení, víc takových...80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Suverénní, hravé a s naprosto přesně vystiženou Dahlovou nadčasově střihlou "la résistance contre les adultes" poetikou. Muzikálový háv tomu sedne až nečekaně přesně, což by jeden neřekl ani v těch nejdivočejších snech... Přeci jen co může být papírově odpudivější než muzikálová předělávka dětské klasiky, kde většinu partů zpívají prvním stupněm povinní. Všichni si to ovšem užívají na maximum. V čele s Thompsonovou, která tomu nasazuje korunu, nasazuje korunu, nasazuje korunu nebývalým způsobem. A že s ní třináctiletá Alisha naprosto drží výkonem krok, je nepochopitelná záhada. Film "paddingtonského ražení" pro celou rodinu (česká verze se povedla), který i největšího brblajícího dospěláckého morouse "proč ta děcka sakra zpívají" energií strhne natolik, že na konci si u "Revolting Children" bude pobrukovat s přiblble spokojeným úsměvem na rtech i on. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První čtyři minuty s naprosto příšernou písničkou mě slušně vyděsily. Ale pak to bylo jen a jen lepší. Skvělá Alisha Weir je snad ještě lepší Matilda než Mara Wilson, vizuál je naprosto kouzelný a nakonec zazní i pár písní, které jistě získají kultovní status (Revolting Children). Emma Thompson je naprosto fantastická, a ačkoliv Pam Ferris nepřekonala, tak jí minimálně šlape na kotníky, nepamatuji se, že by někdy hrála líp, a to jsem toho s ní viděl docela dost. Muzikálová Matilda je extrémně nápaditá (Matildin příběh), ohromně hravá a fakt zábavná. Navíc i ta muzikálová čísla fakt stojí za to, choreografie je taky vymazlená a tvůrci se opravdu, ale opravdu nemají za co stydět. Nečekal jsem nic moc, ale jsem opravdu příjemně překvapen. Tohle obstojí, stejně jako se původní Matilda stala klasikou mého dětství, tahle se může stát pro nové děti úplně tím samým. 75 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Emma Thompson prichádzala na nakrúcanie o 5:00 ráno a v maskérmi strávila premenou na postavu pani Kruťákovej dve hodiny. Jej maska bola kvôli praktickosti inšpirovaná javiskovou verziou muzikálu. (jozkopik)
  • Film sa natáčal v Dubline (Írsko), Dunstable a Bramshill House v Hampshire (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania začalo 3. mája 2021. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od svojej postavy Agathy Trunchbullovej bola Emma Thompson k deťom na natáčaní veľmi milá a vrúcna, až ju režisér Matthew Warchus musel požiadať, aby prestala deti objímať, pretože majú z nej mať strach. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama