Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nádherný životní příběh s bravurním hereckým výkonem ze strany každého zúčastněného. Diane Keaton má velice tragickou postavu a odvádí úžasnou práci. Dokonce za ní byla nominovaná na Oscary, ale prohrála v konkurenci s Frances McDormand za Fargo. Meryl Streep je ve své roli matky, která je rozvedená a má problémy s výchovou dětí, také skvělá. No, a Leo. Leonardo DiCaprio, čerstvý držitel Oscara je tady naprosto k zulíbání. On je tak roztomilý, když se zlobí :) Je smutné, když si všimnete toho, že režisér Marvinova pokoje, Jerry Zaks, natočil tento jediný film. Předtím i potom už jenom televizi. To je smutné, protože ne každý režisér je schopný udělat adaptaci divadelní hry tak, aby to nevypadal blbě. Scénář skvělý, emotivní a uvěřitelný. Jednoznačná klasika, kterou si nesmíte nechat ujít ;-) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku si tento film horko - ťažko udržiaval moju pozornosť, postupne sa mi však téma o dvoch odcudzených sestrách dostala pod kožu, mladučký Leo ako drzý fracek nachádzajúci v matkinej sestre spriaznenú dušičku, ma úplne zasiahol a povrchná Meryl po dvadsiatich rokoch schopná otvoriť si srdce, bola priam neuveriteľná. Film zo života o tom, ako nás musí zasiahnuť nečakaná tragédia vedúca k tomu, aby sme si otvorili oči a vnímali všetko, čo sa okolo nás deje. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napísal by som, že tento film je určený skôr pre ženy. Meryl Streep zahrala skvele rolu Lee. Zaujímavý dej. Myslím, že to je ukážka pre všetkých ľudí, pretože toto sa môže stať každému a nie každý má skvelé príbuzenské vzťahy. Potom už záleží na človeku, či sa obetuje alebo bude sobec. Lee rozhodne neodsudzujem za jej prvotné správanie. Je to ťažké sa obetovať na celý život. Leonardo DiCaprio veľmi nevynikal, i keď hral dobre. Hodnotím celkovo priemerne. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo mnohokrát psané, herecké výkony všech jsou skvělé. Film samotný ničím moc nezaskočí, nabízí průměrné drama s několika zajímavými momenty, bez skutečných emotivních vrcholů. Taková smutná pohodovka na sobotní večír s rodinou. Strašně mě dojímala pouze laskavá péče a nesmrtelná láska, s jakou se nemocná Bessie stará o svého tatínka, dávno zbaveného schopnosti normálně žít. Scéna se zrcátkem v závěru je krásná. Já vím, že v tomhle ohledu se projevuje má subjektivní přecitlivělost pro určité věci, jinej už nebudu... 6/10 ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Další příklad kdy mě herecké výkony přesvědčily dát o hvězdičku více. Příběh měl něco do sebe ale Meryl Streep a Diane Keton zde především předvádějí srdceberoucí herecké umění! DiCaprio je zde trošku v pozadí což mu ale nelze vyčítat. Zaprvé je mladý a má svoji kariéru ještě celou před sebou a jeho největší pecky teprve příjdou. Zadruhé, málokdo by neskončil ve stínu těchto dvou dam. 4* za 76% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama