Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Na to, že jedna z hlavních hrdinek trpí leukémií, je to docela sranda. Což je příjemná změna, oproti těm záplavám ubrečených filmů o umírání. Velkou zásluhu na tom má vyřídilka Meryl Streep a doktor-pohodář Roberta De Nira (škoda, že nedostal větší prostor). Pravda, jak film plyne, komediální pasáže ustupují dramatické linii, ale to je celkem logické a tady to rozhodně nijak nevadí. Za mě 4*. ()

Sgt.Pepper 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který má svůj šarm, vtip i hloubku..vcelku jednoduchá zápletka bez překvapivého konce působí přirozeně a na nic si nehraje..nechce si diváka koupit ani ohromit..hlášky u doktora s pomocníkem Bobem lehce pobaví, hádky mezi sestrami lehce rozhodí..kvalitní obsazení- doktor DeNiro, zlosyn DiCaprio a sestry Streep a Keaton..co žádat víc? ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Komornejšia dráma, nabitá hereckými hviezdami. To je asi na tom aj to najlepšie - charizmatická herecká zostava, aj keď musím podotknúť, že sa tu veľa nenarobili. Leo hral jeho obľúbeného rebela, ktorý mu ide štandardne vynikajúco a obe dámy do svojich postáv tiež toho nemuseli veľa vložiť. Po hereckej stránke pre nich rutina. Dejová linka si zobrala na mušku vývoj vzťahov v rodine s chorými členmi, o ktorých sa treba starať. Vyhranili sa tu dve stanoviská i so svojimi plusmi a mínusmi. Čo sa mňa týka, páčil sa mi hlavne rozvoj vzťahu medzi matkou a starším synom. Atmosféra snímku si ma však nedokázala získať. Ani po emočnej stránke tu nebolo nič, čo by zdvihlo latku troška vyššie ako len na priemer. Chcelo to lepšie dramatické spracovanie a viac vyhranenejších situácií. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sladkohořký nebo hořkosladký film? Asi ani jedno. Možná sem si měl nechat puštěný nový Tři mušketýry, to byla sice hrozná píppčovina, ale aspoň se u toho člověk zasmál. Tenhle kousek mi vůbec nesednul, vlastně vůbec ničím. Leo nedostal vůbec prostor k tomu zahrát teenegerovskýho pošuka, na plátně byl fakt málo. No, Diane Keaton, ta mě spíš štval než, že bych z ní byl odvařenej. De Niro tam byl taky málo. Trochu sem to sice čekal, ale myslel sem, že se mi tenhle film budu líbit víc. Je to prostě zbytečně smutný a divně veselý. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná to způsobilo moje velký očekávání, ale tenhle film se mi moc nelíbil. Jednak mě zklamalo, že můj oblíbenec Robert De Niro se ve filmu jenom tak občas mihne a navíc jsem se u toho celkem dost nudil. Asi tak od půlky se ve filmu vůbec nic zajímavýho neodehrává a zhruba posledních 30 minut jsem už akorát netrpělivě čekal, kdy bude konec. Jinak já mam zkušenost s tim, jaký to je, když někdo v rodině umírá na rakovinu a tenhle film měl docela silně růžový brejle. Nemluví ze mě žádný trauma, ale sám za sebe řikám, že prostě nemá smysl o tom natáčet film. Když to budu brát bez emocí, tak sledovat člověka s rakovinou je prostě nuda a na konci jsou všichni rádi, když už to má za sebou. Stejnej dojem na mě udělal tenhle film. Co se taky dá čekat od režiséra, kterej jinak natáčel samý telenovely? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama