Reklama

Reklama

Epizody(52)

Obsahy(1)

Anime zahrnuje dění ve světě v době první a druhé světové války formou jednotlivých charakterů, kde každý z nich představuje určitý stát s vlastnostmi dané země. Díky tomu jsou zde srozumitelně nastíněny vztahy mezi státy a také důležité události této doby, to celé v podobě komedie s prvky shounen-ai. Název Hetalia vznikl spojením slov hetare (z japonštiny - zbytečný) a Italia, což popisuje neschopnost Itálie v době válek, na co je zaměřený i celý seriál. (Baťka)

(více)

Recenze (17)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se musel hlasitě smát. Mezinárodní vztahy jako zakomplexované vztahy mezi chlapci, zpravidla poněkud úchylné, většinou skvěle fungují. Místy velmi dobrý vhled do povah. Přestože se seriál trefuje hlavně do Itálie, i u dalších států (včetně Japonska) je vytěžen jejich stereotyp, ale i historické chování... Prostě takový dějepis+zeměpis pro první stupeň, který je příjemně praštěný a neláme si hlavu s cenzurou... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Personifikované představení složitosti mezinárodních vztahů, spletitosti historie a kulturních specifik. Státy jako hoši, děti a mladí muži, kteří se spolu hádají, perou, kamarádí, hrozí si, mluví a tím vším se znaží bavit i poučit diváka. Itálie vyrábí sérivoě bílé vlajky, Amerika si hraje na spravedlivého hrdinu a pojídá hamburgery, Francie je posedlý krásou, Čína má všude svou čvrť, Rusko děsí Litvu, Lotyšsko a Estonsko, Německo je silný, přesný, dobrácký, ale trochu nudný, Lichtenštejnsko roztomile závislá na svém starším bratru Švýcarsku atd. atd. Občasná trefa do černého střídá hluchá místa. K odreagování lze, i díky délce 5 minut na díl, doporučit. ()

Reklama

Gadyn 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že by mě něco takového mohlo bavit, ale i přes tu všechnu až kýčovitou roztomilost a přeslazenost, jsem se u tohoto seriálu mnohokrád od srdce zasmál a celé je to příjemně ulítlé. K historii se zde přistupuje opravdu neotřele, ale zároveň není nijak překrucována. Navíc hlavními hrdiny jsou mocnosti osy, co víc si přát :D ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Sakra, nevěřím, že jsem se učil zpívat ten infantilní ending... Svým způsobem je to mitrovské dílo - ona personifikace byla v umění vždycky hrozně populární, ale způsob, jakým mistr autor dokázal vystihnout charaktery států je... Mistrovský. Pravda, animace není nic extra, ale znám i horší případy - viz jistý nejmenovaný americký seriál - FG. ()

Lovedeath 

všechny recenze uživatele

A zrodila se další šílenost z rukou japončíka, který se nejspíš hodně nudil v hodinách dějepisu. A protože měl starou dějepisářku, nemohl si ji představovat nahou, a tím pádem musel fantazírovat trochu jiným způsobem... Hetalia je tak úžasná stejně jako.. no snad i jako samotná Amerika! Jen škoda, že se z toho stává až moc komerční záležitost.. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama