Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky 1942- 1943, vojna stále pokračuje. Vzťahy v rodine Violovských sa komplikujú. Vojto opúšťa miesto právnika a ide robiť medzi robotníkov do tlačiarne. Netuší, že Irena kvôli nemu skončila v zbernom tábore, ktorý dal vybudovať Slovenský štát pre Židov. (RTVS)

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne časť hodná tohto formátu. A to hlavne preto, že konečne neskáčeme o roky dopredu, le držíme sa línie v jednom mesiaci a pár hlavných postáv. Dokonca v súvislosti s Hajdum a jeho prichádzaním a vychádzaním do tábora bolo napätie. Taký mal byť celý seriál. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově židovská odbočka, protože se skoro celý díl zaměřuje na Irenu a její působení v pracovním táboře. Je z toho cítit, že těch osm dílů je opravdu málo. V podstatě jednotlivé díly by klidně vydali na příběh na celou řadu, podobně jako to dělala třeba První republika. Tady se možná RTVS trochu unáhlila a zbytečně vše narvala do jedné řady, když je tu jasný  potenciál na mnoholetý seriál. Jinak co se týče konkrétně tohoto dílu, tak zajímavá byla určitě linka okolo doktora (Hajdu) a výměny dětí, nedokážu posoudit, jak moc dobově reálná, ale dá se čekat, že se k ní určitě ještě vrátíme... ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď je dej tak pútavý, že napätie pohltí diváka, hneď si potom človek menej všíma nepodstatnejších chybičiek v pozadí. A tak isto si viacej dokáže užívať prítomné momenty bez prílišného časového skákania deja. Kiežby takéto strhujúce boli všetky epizódy. Ady Hajdu, čo by predovšetkým komediálny herec, podáva neskutočný dramatický výkon. Paralelný príbeh popri Irene (Katarína Krajčovičová), ktorý sa odohráva v živote Vojtu (Róbert Sipos) bol o niečo menej záživný a viac predvídateľný. Preto za mňa "len" 80%, ale rozhodne zatiaľ najlepšia epizóda. ()

Reklama

Reklama