Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky 1944- 1945, vojna vrcholí. Irene sa podarí dostať z tábora a snaží sa kontaktovať Vojta. Ten sa  v tlačiarni zapojil do odboja a po vypuknutí Slovenského národného povstania odchádza k partizánom. Pri ústupe partizánov do hôr je zranený a v ťažkom stave zostáva v opatere dedinčanov. Géza s Rózou nemajú o synovi žiadne oficiálne správy. (RTVS)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrátili sme sa k dejinám z rýchlika, teda k neprehľadnosti. Vypukne v auguste povstanie, no v ďalšom zábere sa už boria trojmetrovým snehom, potom odrazu sú tam Nemci a hneď aj Rusi, už aj ČSR sa obnovilo, no dejinný chaos. Príbeh vstalého z mŕtvych bol ale vysokou ozdobou dielu. Ešte viac to šlo prepracovať. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférou rozhodně nejlepší díl, okořeněný ještě o notně nechutný závěr, který by zdeptal nejednoho vojáka, a nějakýmu vytěsňování vzpomínek se teda nedivim. Fajnová je tu i zimní Slovenská krajina, to je něco, co předchozím dílům určitě chybělo...Furt samé města a historické čtvrti. Však Slovensko je krásná krajina, tak se to nebojte ukázat :). Jinak neduhy z předchozích dílů se přenášejí pořád i sem. Opět příjdeme o jednu výraznou postavu úplně mimo děj. A o několik dalších dost možná směrem k dalšímu dílu, kde by se mělo opět skočit o několik let dopředu. A opět díl působí tak, že by se děj dokázal rozložit do celé jedné řady, ale v rámci jednoho dílu se prostě musí hodně skákat dopředu, aby se vše vešlo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V závere takmer hororová epizóda, ale dopláca na slabší rozpočet. A tak sú všetky veľké udalosti iba v náznakoch a okrem klasickej krčmy sa ocitáme v neurčitom lese s chalúpkami a kopami snehu. A keď už krčmu oslobodili Rusi, čo iné im spraví väčšiu radosť ako fruktovaja vodka, teda marhuľovica. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

epizody jsem hodnotila bez komentů ale tady mi to nedá :jsem nadmíru spokojená .Možná je to tím, že byly omezené finance a filmaři se museli držet zkrátka?A točit jen podstatné věci. Nádherná symfonická skladba při titulcích.Vynikající výkony herců,kdy je režisér asi doslova vyždímal v detailech.Možná vám tady přijdu nějak moc urvaná=  ale podívejte se na naši čt a jde to až k vám... ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je ako na sínusoide. Tešila som sa na túto epizódu, ale po nej len frustrujúco krútim hlavou. Toto kľudne mohlo byť aj na tri pekné prehľadné epizódy: 1. SNP až do momentu, kedy Vojto ochorel, 2. Irena až do deportu 3. Vojtov príbeh prežitia a ozdravný proces. Miesto toho 50 minútová zlátanina. Tóno Gábriš (Peter Ondrejička), čo by zrejme chcel byť záporák seriálu, má tak málo priestoru, že som si ani nevedela spomenúť ako sa vlastne volá, keď "zatkol" v krčme Irenu. Pomaly aj prestávam veriť, že posledná epizóda prinesie nejaké zvraty, vrchol, či prekvapenie. ()

Reklama

Reklama