Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (377)

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se dá pokrok posledních desetiletí v úrovni animace spíše kvitovat, je velice osvěžující podívat se na animovaný film, u kterého si divák může být na první pohled jistý, že se vskutku o animák jedná. Příběh je prostinký, až triviální, ale co naplat, aplikuji moje železné pravidlo - když mne film dojme k slzám, nemůžu jinak než dát plný počet. You stay. I fix. No following... 100% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

od úžasňákového režiséra nešlo čekat něco jen tak průměrného, nýbrž opět nějaký chutný animovaný ratatouille z milé nevšednosti, kouzelné naivity a pohlazení na duši... brad bird je prostě železným obrem animovaného filmu pro děti i dospělé a tak tleskám osmdesátkrát a těším se na další chuťovku. 80% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem si vzpomněl díky moviezoňáckému V.I.M-ku. Až to mě přimělo prohrabat staré VHSky a udělat si čas. Na ŽELEZNÉHO OBRA už jsem myslel několikrát, ale vždycky mi do toho něco vlezlo. Teď musím říct, že jsem opravdu o hodně přicházel, protože režisérský debut Brada Birda je opravdu skvostem. Není to klasický kreslený film, ale ani ne úplně film pro dospělé. Krásně bruslí na té hraně, která je v dnešním 3D světě právě typická pro PIXAR. Příběh je prostý, ale poutavý, napínavý a legrační na těch správných místech. Bird navíc některé scény pojal jako poctu starým hororům (černobílý film v televizi), Supermanovi a mám pocit, že umístění do mého oblíbeného státu Maine taky nebude náhoda (ano myslím tím Stephen Kinga :). Je mi trochu líto, že jsem vinou dabingu přišel o hlas Vina Diesela, ale celkový zážitek mi to rozhodně vůbec nezkazilo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl příběh trošičku klikatější (jako třeba v Ratatouille), nic by mi nezabránilo v pětihvězdičkovém ohodnocení. Železný obr představuje Brada Birda už jako zralého tvůrce, který nepodceňuje dětského diváka a má ambice zaujmout i dospělé. S obrem si musí užít spoustu zábavy i ti, kteří jinak dřevní sci-fi nemusí - je to film hravý, vizuálně vytříbený a se smyslem pro humor. Závěr mě dojímal stejně úspěšně jako v případě jisté kuchtící krysy. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Přístaviště, jež se objeví v prvním záběru pobřeží Rockwellu, se jmenuje "Birdovo přístaviště" podle režiséra filmu Brada Birda. (D3VIL)
  • Komiks se Supermanem na čelní straně, který Hogarth ukazuje Robotovi, vyšel v "Action Comics" číslo 188 v lednu 1954. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama