Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Seriál se odehrává ve světě hudebního průmyslu a sleduje samozvaného guru a vůdce novodobého kultu, který naváže komplikovaný vztah s vycházející popovou hvězdou. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (61)

necisty 

všechny recenze uživatele

Nic zázračného, ale pravděpodobně to bez skrupulí a cenzury zobrazuje drsný hollywoodský život. Pokud shrnout jedním slovem, tak to bude "SEXY". Ta mu to na konci dobře vytmavila :D Taky hodnotím pozitivně to, že i když se to příliš nechytlo a skončilo to velmi brzy, tak konec je dá se říct uzavřený. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku slibně vypadající sonda do smetánky americké pop-music se zvrtla v příšernou scénáristickou tragédii, která se musela přetáčet a škrtat. I díky tomu seriál působí nedodělaně (např. otřesný střih ve 4. epizodě), uspěchaně (náhlá a nevysvětlitelná změna v chování hlavních postav v polovině seriálu) a prázdně. Co naopak musí každý pochválit je hra s barvičkami, herecký výkon Lili-Rose Depp (dcera Johnnyho Deppa) a dokonalý soundtrack. Asi nejhorší "HBO original" co jsem za poslední dobu viděl, ale díky tomu že má IDOL jen 5 epizod, dá se velice rychle projet. Je to škoda, seriál měl rozhodně větší potenciál, takhle se jedná o podprůměrnou jednohubku, na kterou si za rok už nikdo nevzpomene. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono je vlastně úplně jedno, jestli to má být sexy, nebo jestli to má naopak vzbuzovat nevoli. Levinson nezvládá ani jednu polohu, ať už jí zamýšlel jakkoli. Je jedno i fakt, že tohle provokování ( rádoby ) “na hraně” a nucená zkaženost je k smíchu a může zaujmout tak maximálně neodkojené publikum. Provokovat se musí umět. Je jedno i to, že The Weeknd volal v souvislostech po Verhovenově Základním instinktu, přitom je to blíže jeho průseru Showgirls ( ty ale svou trapností alespoň bavili natolik, že si divák nemohl být jistý, zda v tom nebyl úmysl ). Co už trochu vadí je fakt, že postavy mají maximálně dvourozměrný charakter a procházejí si “vývojem” jak se tvůrcům zrovna v dalším střihu hodí, čímž se nemůžeme vůbec bavit o hereckých výkonech, protože nedávají smysl. Vadí i dialogy, které se dají sotva vydržet. Co ale vadí nejvíc je fakt, že tento showbiz sondující ( wannabe )provokativní art k smrti nudí ( tvářící se smrtelně vážně ) a dá se steží vydržet ( pouze ze studijních důvodů ). Kdyby jste náhodou něco nepochytili, píseň v podkresu vám to vysvětlí. Nebojte. Velkolepá sračka, která si svůj tak moc chtěný status kultovní nakonec zaslouží. Jen z jiných důvodů, než tvůrci zamýšleli. Subjektivně za dvě hvězdy mezi tím vším co vzniká. Pokud se budeme bavit o A-listu, je to čistá jedna. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"There is some kinky-ass shit in this house!" _____________ Čistá a nefalšovaná exploatace [potažmo skoro až sexploatace]. Exploatace sexuality, nahoty, povrchnosti, slávy, a temné stránky moderního hudebního showbyznysu hraničící s totálním soft-pornem - a to komplet bez příkras. Lze samozřejmě polemizovat o relativně banální zápletce, potažmo o samoúčelné snaze vzbudit kontroverzi a šokovat, nebo záměru či nezáměru překračovat hranice komfortní zóny. Jenže spíš než příběh [který mě zaujal i tak jako tak] mě naprosto pohltila samotná tvůrčí stylizace. Už dlouho jsem totiž neviděl [navíc v rámci mainstreamu či quality TV] něco tak neskutečně filthy, eroticky podvratnýho, živočišně zvrácenýho a provokativně toxickýho. Něco, co by tak démonicky ukazovalo hřích ve svý nefalšovaný podstatě. Především pak oceňuju skvěle zvolený hvězdný casting – Lily-Rose Depp svýmu taťkovi rozhodně nedělá ostudu, Weeknd se věrohodně zhostil role zvrhlýho sexuálního manipulátora kterýho fakt nejde nesnášet, Hank Azaria s přízvukem fakt nemá chybu, no a Da'Vine Joy Randolph s Rachel Sennott jsou queens.... Sam Levinson [jehož tvůrčí rukopis jsem si zamiloval už v Euforii] zkrátka ví jak upoutat diváckou pozornost a překračovat mantinely konformity, a minimálně za to má můj respekt – navíc vzhledem k tomu že jsem se každý pondělí těšil na nový díl [což se mi u seriálů fakt nestává]. Ačkoliv se The Idol [alespoň z mýho pohledu] setkal s přehnaně negativními ohlasy a sám uznávám že to není nějak zvlášť dokonalý, natožpak scénáristicky vypiplaný [zkrácení z původních 6 epizod na 5 je nezpochybnitelný tvůrčí i dramaturgický fiasko], a uvědomuju si veškerý nedokonalosti [zejména koherence, ať už dějová či tématická], ale bezmála pro mě jde o filmařsky precizní audiovizuální fetišismus, který se mi svým formálním jazykem perfektně trefil do gusta. Soundtrack návykovej. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když se nekonala další Euforie, byl sem rozhodnut dát Idolu zasloužené čtyři hvězdy, protože mě až na pár momentů bavilo to jak se Levinson a spol. trefují do hudebního průmyslu ( a šoubyznysu obecně), stejně jako hezky ukázali, jak je jednoduché zmanipulovat někoho kdo zrovna v tu chvíli nemá úplně jednoduché období. Jenže pak přišel poslední díl a ten všechno co se do té doby snažili tvůrci budovat úplně zabil. Ve chvíli kdy HBO oznámilo zkrácení série o epizodu sem se docela bál jak se vše povede nuceně překotně uzavřít a ono se to nepovedlo. Prakticky celá poslední epizoda působí dojmem že je narychlo sestříhaná z mnohem většího celku a to co se v ní děje nedává moc smysl v návaznosti na to co se dělo předtím. Respektive ono by to i smysl dávat mohlo, jenže tady dost viditelně něco chybí a některé věci se tak prostě stanou lusknutím prstu a většina dějových linek, které byly slušně rozjeté jen vyšumí do ztracena a to je prostě velká škoda. Jen doufám, že tohle fiasko pod taktovkou HBO neznemožní Levinsonovi pokračovat ve slušně nastartované kariéře....první čtyři díly 70%, poslední 40% = 60% ()

Galerie (405)

Zajímavosti (2)

  • 25. dubna 2022 Variety oznámilo, že seriál bude přepracován a projde významným přetočením se změnami v obsazení a štábu kvůli změně kreativních směrů. Během této změny režisérka Amy Seimetz opustila projekt a Sam Levinson převzal roli režiséra seriálu. (HanzoBureshi)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama