Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Lidské tělo je extrémně složité a vysvětlit dítěti jak fungují a k čemu jsou například krevní destičky není tak jednoduché, jak by se možná mohlo na první pohled zdát. Tenhle krásný animovaný seriál tenhle úkol zvládá opravdu dobře a informace podává tak, že jsou snadno uchopitelné pro každého a přitom svou jednoduchostí neztrácí svou vypovídací hodnotu. V dnešní době, kdy se na děcka valí z televize seriály, které jsou sice po vizuální stránce ohromující, ale vzdělávací úlohu se nesnaží ani předstírat, je něco takového skutečný poklad a proto odpouštím i těch pár chyb, které by se zde nepochybně daly najít. ()

Jenislávek 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem jsem se setkal v období, kdy jsem se učil na maturitu biologii :D musím říct, že bylo velice krásny číst si několik dní o krvi a potom vidět tyto epizody :) rád bych řekl, že díky tomuto seriálu jsem odmaturoval z biologie nakonec za 1, ale u zkoušky dospělosti sem si vytáhnul prokaryota :D no nicméně je toto veice krásná a působivá záležitost :) ()

Reklama

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Báječná a výstižná alegorie na lidské tělo, vtipně, výstižně a jasně vysvětlující metaforami a skvělými "zápletkami" mezi postavami v těle celou tu mašinérii, jenž funguje v každém z nás. Nepřekonaný a nepřekonatelný originál, který vás mnohdy naučí o fungování toho či onoho více, než sebeschopější učitel biologie či přírodopisu. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Keby výučba prebiehala za pomoci takýchto pomôcok ako je tento úžasný animovaný seriál, ktorý nenásilnou a prirodzenou metódou za pomoci animovaných postavičiek prevedie deti úchvatným svetom ľudského organizmu. Francúzka animácia sa mi páčila a ak zhodnotím zábavnosť a náučný charakter nemôžem inak ako hodnotiť najvyššie. ()

Agarwaen 

všechny recenze uživatele

Můj hlavní favorit v cyklu Byl jednou jeden... Možná ho mám nejradši, protože jsem ho sledoval nejdřív ze všech, ale krom tohoto důvodu se mi zdá, že zpracovat krvinky, neurony a spol. je těžší, než zpracovat normální lidi. A autoři se s tím poprali skvěle. Navíc pochopitelně perfektní didaktická pomůcka. Jedna učitelka nám to pouštěla v hodinách biologie, než jí vykopli:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama