Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynálezci patří mezi jedny z nejdůležitějších osobností v historii lidstva. Nebýt jich pravděpodobně žijeme ve špatných podmínkách někde v lese, protože si neumíme ani pořádně vyčistit zuby kusem kosti našeho mrtvého kamaráda. Další série skvělého seriálu z francouzských lesů a hájů přináší další důležitý aspekt dějin a já opět a stále tleskám autorům. Kdo uvidí všechny díly všech seriálů, nemusí chodit na základní škole na pár předmětů. Je zdě tolik informací a tak skvěle zpracovaných, že žádný učitel ani dokument vám je lépe nepřiblíží. ()

psycholog 

všechny recenze uživatele

Z těch byl jednou jeden... se mi tento zamlouval nejvíce. Především i díky výběru dílů, vybrali přesně ty osobnosti, co pro lidstvo toho udělali hodně, i když samozřejmě jsou další, kteří by si zasloužili být též jedním z těch velikánů, ale nejsou tu(např. Koperník mi tu chybí, ale ne zas tolik je tu přece Galileo:)))). O některých informacích, jsem se dověděl až právě prostřednictvím tohoto seriálu, za což jsem vděčný, že jsem si přisvojil další znalosti v oblasti fyziky, matematiky, chemie i dějepisu samotného. Na závěr chci pochválit i samotný český dabing.......90% ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze videt tento "detsky serial" v dospelem veku je lepsi a za jisteho penza znalosti, protoze pak teprve divak muze ocenit i dejovou/vykladovou zkratku tvurcu, kterou se chte-nechte museli dopustit a nasledne ji i ve zpetne smycce (o zdurazneni podstatneho a vypusteni mene duleziteho az zbytecneho) kvitovat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně vysoká laťka co by zato jiní dal...Viděl jsem jen tak náhodou díl věnovaný geniálnímu fyziku Albertu Einsteinovi a zíral jsem jako ná-ctiletý školák-tolik info. od jeho narození až téměř po jeho smrt, to v jiném naučném nebo poučném dětském cyklu jen tak nenajdete. Opravdu efektivně zpracovaná podívaná v kostce nejkoskovatější..Samozřejmě že seriál může taktéž posloužit i jako vynikající a efektivní školní pomůcka. Nikdy jsem to neměl možnost to dokoukat úplně celé, ale i tak ten jediný díl mi postačí k tomu abych tento cyklus hodnotil poměrně a zasloužile vysoko.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsme koukali dost často vždycky o fyzice. A mě tenhle seriál strašně bavil. Má nádhernou animaci, skvělého průvodce a celá série je podána velmi zajímavě a srozumitelně tak, aby se líbil i nejmenším. A poskytne vám opravdu maximum informací ze života vynálezce i to, jak na to postupně přišel. Sice jsem viděl asi jen polovinu dílů, ale musím říct, že z těch dílů jsem nezapomněl skoro nic. Prostě krásný seriál. Vtipný, chytrý, zajímavý. Holt Maestro je dobrej.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno