Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

anli 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí francouzský animovaný seriál "Byl jednou jeden....",tentokrát na téma vynález.Takže mapuje poučnou a zábavnou formou historii důležitých vynálezů a nutno říct,že se mu to opět skvěle daří,i když už to není tak zábavné,jako jeho starší bratříčci.Tentokrát je větší důraz kladen na naučnou hodnotu a ta je tu vskutku velmi vysoká a zajímavě zpracovaná.Jasná a povinná podívaná pro děti(a spoustu dospělých),aby viděli,jak vynálezci měnili naše životy a jak díky nim dnes žijem.Takže ač jsem nic nevynalezl,zvolávám"Heuréka"a dávám 90%. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sérii "Byl jednou jeden..." hodnotím ve všech případech stejně, to proto, že takovýto druh vzdělávání je mi blízký, krom toho mě to jako malého bavilo a hodně jsem se toho dověděl (v živé paměti mám např. čtvrtý díl o měření času). Tento seriál se zaměřuje na zajímavé vynálezy a historické postavy, a dělá to podle mě dobře. Kéž by se takové věci navrátily na televizní obrazovky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Ja som si hodne obľúbil seriál "Bol raz jeden... vynálezca", ktorý sa zaoberá pokrokovými objavmi a vynálezmi, ktoré výrazne ovplyvnili vývoj vedy a techniky. **** ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Pokud ten starej zarostlej senilní dědek, kterej si ve vousech založil černou skládku směsného odpadu, zrovna nechrápe, nejspíš blábolí něco o číňanech nebo řecích. A protože je navíc francouzskej fašis... nacionalista, nejspíš tam propašuje i nějakej zveličenej pseudoúspěch dobovýho žabožrouta. Když už jeho zmatené vyprávění dává smysl, jsou po povšechně příhody zcela nevhodné pro cílovou skupinu diváků, která, v případě tohoto stoletýho pedofila, tvoří, logicky, dětské publikum. Tak považte třeba da Vinciho, který kdeco dělal a nic nedodělal, Edisona, který prodával jakýsi bulvární plátek za nekřesťanské ceny, zapaloval budovy a prodával předražené krámy (kapitalista jeden hnusnej), Gutenberga, jenž oškubal svého pologramotného kamaráda o poslední šesták, zoofila Darwina, krvežíznivýho žoldáka a chlípníka, Forda, vynálezce práce u pásu nebo ten J. Mendel(e), jak dělal pomocí fazolí pokusy na lidech. A navíc ten línej důchodce nadržuje tý přechytralý tmavovlasý krávě, která mu vytrvale leze do zadku. A o Cimrmanovi ani slovo, verbež jedna francouzská. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze videt tento "detsky serial" v dospelem veku je lepsi a za jisteho penza znalosti, protoze pak teprve divak muze ocenit i dejovou/vykladovou zkratku tvurcu, kterou se chte-nechte museli dopustit a nasledne ji i ve zpetne smycce (o zdurazneni podstatneho a vypusteni mene duleziteho az zbytecneho) kvitovat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama