Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

Romario 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě slušný, má styl i atmosféru, opravdu přesné hodnocení by ale bylo 3a1/2.To ,čím se tento snímek opravdu nejvíce proslavil, je soundtrackem k němu,kde každou skladbu natočila vždy hip-hopová kapela s metalovou/rockovou-např.Helmet&House of Pain,Pearl Jam&Cypress Hill,Biohayard&Onyx,Slayer&Ice-T..už za ten si film zaslouží hodnotit výše. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejzajímavější soundtrack, který ve své době vzbudil pozornost revolučním propojením hip hopových a alternativně rockových umělců. Začátek filmu samotného vzbuzoval naděje, že i ten by mohl být něčím výjimečným. Slušně rozehraná partie skupiny dobře situovaných chlápků na rozhraní nevybouřeného mládí a blížící se zodpovědné dospělosti, kteří v pochybné čtvrti nedopatřením nakouknou pod pokličku místních nekalých kšeftů a stanou se tak lovnou zvěří, je slibná, i atmosféru a napětí to má. Ale postupně to tvůrcům začne klouzat mezi prsty, zajímavé sociální pnutí mezi oběma stranami se vytrácí a konec už je jen bezradnou akční konfrontací. Navíc mi Estevez nikdy moc nepřirostl k srdci a jeho gangsterský protivník taky moc charismatu nepobral. ()

Reklama

Hadža 

všechny recenze uživatele

Pokud budete ochotni uverit existenci,az tak silene opustene ctvrti a tak genialnich zlocincu,kterym nedela kdekoliv uprchliky objevit,dostane se vam slusne ,napinave akcni podivane.Herecke obsazeni prijemne na obou stranach,pribeh ma spad.Nektere panske jizdy obcas dopadnou trochu jinak,nez by jsme ocekavali. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímků, kde hlavní roli hraje něčim zvláštní prostor (buďto izolovaný, omezený velikostí, zvláštnosti prostředí) bylo natočeno už mnoho a obvykle, pokud se k takovémuto filmu dostane zručný režisér, je o zábavu se slušnou atmosférou postaráno. Rozsudek noci se z tohto hlediska vydařil velmi dobře (ta chudinská čtvrt je vážně hodně dobrá) - takový mix Přepadení 13 okrsku a Lotrů Waltera Hilla. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Potulování špinavým nočním městem nebo různé honičky v něm, to mám ve filmech rád. Tady je to doslova perfektní s pěkně hustou atmosférou. Škoda několika zdlouhavých scén, které zaváněly nudou. Ze soundtracku se tady můžou všichni podělat. Já teda ne. I když některé kapely znám a poslouchám je (Helmet, FNM, Pearl Jam), tak mi jejich kolaborace vůbec nesedla. Při filmu jsem nějakou hudbu vůbec nezaregistroval a když jsem si pak pustil jednotlivé písničky, tak se to nedá poslouchat. Prostě hip-hop je sračka. 4-* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama