Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

Derek 

všechny recenze uživatele

Judgment night mohlo byt totalne zabudnute, i ked zabavne, akcne becko ale film mal stastie na tri veci. Hudba od silvestriho (silne cerpajuca/vykradajuca vlastneho Predatora) a revolucny mix hip hopu spolu s metalom filmu dodavaju stavu, ako i herecke obsadenie. Estevez, Dorff ci Leary to nikdy nedotiahli k najvacsim hereckym hviezdam, ale dokazu film potiahnut (hlavne Learyho gangster je spravny mix psychopata a sympataka). V neposlednom rade reziser Stephen Hopkins (kde je mu dnes koniec) tomu dodava spravne grady s mnozstvom reziserkych napadov ktore akoby vypadli z filmu De Palmu. ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Thriller, od kterého jsem nic zvláštního nečekal, a o to příjemnější bylo moje zjištění, že se jedná o zajímavý a napínavý film. Celý příběh se odehrává v jakémsi ghettu, ale spíše to vypadá jako město duchů – všude nic než prázdné špinavé ulice a opuštěné domy. V tomto působivém prostředí prchá parta čtyř kamarádů z lepší čtvrti před místním gangem, který je chce jako nepohodlné svědky vraždy odstranit. Pronásledování je natočeno poutavě a bez slabších míst, jednu akci střídá další. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě slušný, má styl i atmosféru, opravdu přesné hodnocení by ale bylo 3a1/2.To ,čím se tento snímek opravdu nejvíce proslavil, je soundtrackem k němu,kde každou skladbu natočila vždy hip-hopová kapela s metalovou/rockovou-např.Helmet&House of Pain,Pearl Jam&Cypress Hill,Biohayard&Onyx,Slayer&Ice-T..už za ten si film zaslouží hodnotit výše. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

O 4 kámoších z dobré čtvrti, co se nevyznají ve vlastním městě a sjedou do špatné čtvrti a ještě v noci. Atmoška nočního něco jako Queensu, kde se potulují poze socky, bezďáci, zloději a vrazi. A hádejte na koho parta hodných hochů narazí? Nadchází trošku místy vykonstruovaná honička s americkým koncem. Ale soundtrack je vynikající, na tom jsem v mládí ujížděl a i teď je te jeden z nejlepších crossoverů co kdo nahrál. Slyer/Ice-T ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi když jsem to viděl v době premiéry, mě tenhle film dostal až svou vražednou atmosférou a nečekaně dobrým Emilio Estevezem. Prostě je to thriller, který chytne pod krk a hustě diváka dusí. To ale bylo kdysi dávno a od té doby jsem už na tento film nikde nenarazil. Určitě bych si ho dal znova, abych se přesvědčil, zda ztratil na své působivosti či nikoliv. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama