Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tereza s Danou poznávají Ghazal a její dceru Ayru, na níž si Dana vytváří silnou vazbu. Ve spolupráci s Američany je lokalizováno místo, kde jsou dívky vězněny. Jaké důsledky bude mít Terezin pokus o útěk? Podaří se extraktorům dívky vysvobodit? Tým se přesouvá na místo a čeká na vhodnou chvíli. (Voyo)

Recenze (15)

mehmed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tímto dílem se jen potvrdilo, že super námět založený na skutečných událostech a práci české rozvědky drží, bohužel, nad vodou jen zajímavé exteriéry a krásná kamera  mistra Smutného. Někdy až tak moc, že to jde proti logice příběhu (pokud tedy tvůrci nechtěli vyjádřit, že holka při útěku bloudí v kruhu). Nejdříve jde čelem za sluncem, střih, slunce má po levici klesá na kolena, střih a slunce má za hlavou, odchází a slunce má v zádech. Jasně, ona žlutá sláma v protisvětle zapadajícího slunce vypadá vždy lépe a z hlediska logiky příběhu to je v podstatě bezvýznamný detail, ale mám pocit, že to symbolicky dokládá, jak se tvůrci točí v kruhu průměrnosti. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extraktoři jsou opravdu snadný cíl na odstřel, ale na místním písečku se plus mínus autobus jedná rozhodně o dobrý produkt, nikoliv špatný. Herci se postupně ve svých rolích povětšinou solidně rozehráli a kamera, exteriéry i ostatní atributy jsou jednoznačně v pohodě až nadprůměrné. Pokud bychom porovnávali se světou seriálovou první ligou, šlo by o sotva průměrný, béčkový a nevýznamný počin, v kontextu toho, co vzniká v seriálové bažince u nás, si Extraktoři zaslouží uznání, nikoliv pohrdání. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě pokus o nejakčnější scénu v novodobých dějinách ČR ... vlastně ten zásah komanda kdesi v Pakistánu nebyl tak směšný jak to vypadalo na první dobrou. Snaha se cení... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl seriálu. Konečně dojde k nějaké větší akci. Sice nic světoborného, ale aspoň se něco děje, a to je fajn. Útěk hlavní hrdinky dost naivní, vesměs bylo od začátku jasné, jak dopadne. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejlepší díl seriálu. Dívky poznávají afghánskou matku s dcerou a vytvoří si k nim vazbu. Ta problematičtější z dvojice chce pláchnout, jiné východisko nezná. Nicméně stále rekapitulujeme nejznámější stereotypy aneb Evropan/Američan ocitnuvší se v arabské zemi. Pražáci každopádně (zase docela snadno) získávají lokalizaci místa a přesouvají se do nehostinných hor. Snad první díl, který nemá vyloženě přihlouplé scény, dokonce by se dalo mluvit o napětí a snaze zostřit hrany. Pánové Révai se Štáfkem totiž s útočnými puškami nevypadají vyloženě směšně. Jen s těmi charaktery prostě (obecně) neumíme pracovat. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama