Reklama

Reklama

Catherine Called Birdy

  • Velká Británie Catherine Called Birdy
Trailer

Obsahy(1)

Lady Kateřina (známá jako Ptáček) je stejně jako všechny velké dospívající hrdinky kurážná, chytrá a smělá – a připravená odradit každého nápadníka, který jí vstoupí do cesty. Rodiče se ji zoufale snaží provdat, ale její představivost, vzpurnost a moderní nezávislost vedou k řadě střetů. Když se o její ruku přijde ucházet nejohavnější ze všech nápadníků, podrobí rodinné vztahy zkoušce. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příznivci historické akurátnosti budou mít z Catherine Called Birdy nejspíš sérii mozkových příhod, nicméně předpokládám, že Lena Dunham nic takového točit nechtěla. On kdyby se příběh mladé Birdy neodehrával ve středověkých reáliích, byl by snadno zaměnitelný s jakýmkoliv libovolným filmem ze současnosti, ve které se hlavní hrdinka snaží vymanit z tradičního nastavení a dělat si zkrátka věci po svém. Stejně jako v dalších takových filmech ani tady nechybí klasická klišé jako třeba zprvu nechápající otec, který následně prozře a dá svojí dceři volnou ruku. Bella Ramsey je v hlavní roli víc než fajn a bylo až nezvyklé jí sledovat v poloze "rozjívené" středověké teenagerky. Tím spíš když sem jí znal jen z Hry o trůny, kde její role byla pravým opakem...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to síce neznelo moc lákavo, a ani hodnotenia neboli zrovna vábivé, ale dal som tomu šancu. Napokon ma to celkom bavilo a prišlo mi to ako celkom vydarená satira na stredoveké časy. Birdy bola poriadne naivná, ale jej vzdor bol určite na mieste. Dej ma síce až tak nenadchol, ale dialógy a niektoré hlášky stáli určite za to. Postavy boli tiež nápadité, aj keď to miestami pôsobilo až zbytočne príliš satiricky. Ale nevadí, podľa mňa to bolo vydarené, tak kdesi na hranici 3 a 4 hviezd (ale skôr tie tri). ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Děsně super, Leně myslím svědčí, když má předlohu, o kterou se může opřít. Asi miluju Bellu Ramsey, charisma a inteligence z ní čiší proudem. Jediné, co mě trošičku zklamalo, byl konec, respektive jak si taťka nenastavil pořádně zrcadlo. Z vedlejších postav se mi nejvíc líbila Sophie Okonedo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tohto ročný Sharp Stick považujem za jeden z najlepších projektov Leny Dunham od seriálu Girls. Preto som sa aj na tento film dosť tešil. A mám z neho rozpačité pocity. Na jednu stranu chápem myšlienku za tým. Dunham považujem za jednu z mála feministiek, ktoré svoje príbehy robí tak, ako by sa robiť mali. Zaujímavé pre mužské aj ženské publikum. A hoci sa príbeh odohráva v 13 storočí aktuálnosť príbehu je do očí bijúca. Je tu fantastický Andrew Scott a veľmi pôsobivá a roztomilá Bella Ramsey ( teším sa teraz na Last of Us o trošku viac). Problém je, že aj napriek niektorým scénam, ktoré fungujú sa vo filme nachádza aj kopec scén, ktoré sú veľmi nefunkčné ( predavač rukavíc, súboj na meče). Tým pádom film funguje len z polovice. Vtipov je tu dosť, ale nie každý rozosmeje. A hoci to má určitú ľahkosť a nadhľad, problémom sa stáva, ako keby Dunham tentokrát nevedela komu vlastne je ten film určený. Takže znesiteľný priemer, ktorý mohol dopadnúť lepšie, ale zase úplná strata času to nebola. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nízké hodnocení, ale přesto se na to podíval, protože Bella Ramsey byla zajímavý charakter už v GOT a protože mě zajímalo, co se nepovedlo. Zajímavé. Věřím, že je film takový, jaký ho tvůrci chtěli mít. Hlavní hrdinka má fungující vnitřní monolog, jedná logicky a uvěřitelně. Přestože je to 13./14. století, je to moderní. Emancipované. Můj problém je, že je toho na můj vkus trochu moc. Trochu moc bláznění. Trochu moc modernosti (a upřímně - společenská korektnost mi v kinematografii už docela leze na nervy). Trochu moc nerealističnosti. Bylo to zajímavé, ale nemohu říci, že se mi to líbilo. ()

Reklama

Reklama