Reklama

Reklama

Muži

(neoficiální název)
  • Francie Les Hommes (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Gangster Fantoni, jinak průměrný Korsičan, si odpykává trest za zločin vraždy člena gangu, kterou nespáchal. Po propuštění z vězení plánuje pomstít se bývalým společníkům a vyřídit si tak staré účty. Prostředí nemíní Fantoniho útoky trpět, snaží se ho odstranit a dostat jeho hlavu. K provedení tohoto úkolu je pověřený Vinci, dlouholetý Fantoniho přítel. (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pěkná a velmi úhledná francouzská gangsterka Derayovského stylu, natočená podle skutečné příběhu který se odehrál někdy v 50s. Pěkný pomstychtivý příběh, malebná příroda, je tu spousta krásných scén ve formě různého zúčtování (typického pro mafii), ale ta nejsilnější a nejzásadnější přichází těsně před koncem a je dlouhá snad 10 minut. Michael Constantin v roli horkokrevného ale jinak docela sympatického korsického mafiána Fanta, kterému po propuštění z basy (kde seděl za vraždu kterou nespáchal) se v hlavě honí jediná myšlenka na to jak se pomstít všem bývalým komplicům co ho zradili, charismatický Henry Silva rodilý američan, který někdy na konci 60s přijal nabídku točit pro Evropu (Itálie, Francie), zde jako americký gangster (možná trochu zbytečná role), a hlavně Marcel Bozzuffi (známý žánrový herec především z italského poliziesca) jako Vinci dávný přítel Fantoniho, který se mi tady líbil asi nejvíc. Vřele doporučuji všem fanouškům žánru. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mafiáni jsou mafiáni a každý mafián představuje ve společnosti zlo a také nebezpečí pro lidi kolem sebe. Odmítám vnímat něco jako „hodného“ mafiána nebo považovat leckterou z hlavních postav tohoto filmu za kladnou. Na druhé straně musím uznat, že Fanto v podání tradičně skvělého Michela Constantina si mě jistými sympatiemi a také s ohledem na danou situaci křivdy a trestu způsobeného falešnou zradou dokázal získat, dokonce i přijmout k tomu, abych mu po většinu času fandil. Což bych fakt před zhlédnutím nepředpokládal, navíc když jsem Constantina měl ještě donedávna spojeného čistě se záporními rolemi (často i nepříjemnými), což je vlastně i tento případ. Já tyhle filmy točící se kolem mafiánského a gangsterského prostředí fakt nemám rád, tohle téma je mi docela ukradené a postavy v těch filmech většinou taky, takže tady mohu považovat za zázrak už jen to, že mě tohle vůbec nenudilo, po celý čas napínalo i dokázalo vyvolat v nejedné scéně silnější emoce. Příběh dle skutečných událostí je plný mrtvých i zvratů a točí se slušně rozjetým tempem na vzájemně protichodných stranách od pomsty k pomstě v dlouze rozjetém kruhu, zároveň nabírá i psychologický ráz, dokáže nechat vyznít atmosféru a ke kladům si určitě mohu přidat velmi pěknou stylovou hudbu s působivým ústředním „italským“ motivem. Pocitově dost hořký zážitek, ale myslím, že mi i díky tomu ještě nějakou dobu bude ve mě doznívat a 4 hvězdičky těmto Mužům fakt nemám problém dát... [80%] ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Parádní gangsterka s bezchybným Constantinem a Bozuffim v hlavních rolích, obsahující všechny nezbytné prvky pro tento žánr - napětí, odhodlání a stále nabitou pistoli. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak ja tu nebudem vypisovat litanie, jednak to uz urobil Karel a jednak Willy Kufalt. Ich komenty zaroven odrazaju svet,v ktorom ziju. Ja len strucne : pomsta je pokrm, ktory najlepsie chuti za studena   : 84 % ()

Reklama

Reklama