Reklama

Reklama

Jakub a obří broskev

  • Česko James a kouzelná broskev (více)

Obsahy(1)

Osiřelý Jakub žije u svých zlých tetiček. Jednoho dne potká podivného starce, který mu věnuje vak plný kouzel. Díky nim vyroste na suchém stromě obří broskev a Jakub netuší, že právě ta ho dovede k zaslouženému štěstí. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. My Name Is James ,2. That's the Life ,3. Eating the Peach ,4. Family ,5. Main Title [Instrumental] ,6. Clouds [Instrumental] ,7. Spiker, Sponge, and a Rhino [Instrumental] ,8. Magic Man [Instrumental] ,9. Giant Peach [Instrumental] ,10. Into the Peach [Instrumental] ,11. James Make Some Friends [Instrumental] ,12. The Peach Rolls [Instrumental] ,13. All at Sea/That's the Life (Reprise) [Instrumental] ,14. 100 Seagulls and One Shark [Instrumental] ,15. Lullaby [Instrumental] ,16. James' Dream [Instrumental] ,17. Way off Course [Instrumental] ,18. The Rhino Attacks [Instrumental] ,19. Empire State Building [Instrumental] ,20. New York City [Instrumental] ,21. Spiker and Sponge Come to America [Instrumental] ,22. A Place Where Dreams Come True [Instrumental] ,23. Good News , ()

moviefilm

všechny recenze uživatele

Toto je ale naozaj najinfantilnejšia a najnudnejšia animovaná rozprávka, akú som kedy videl. A ani celú som ju nevidel, vzhľadom na to, že po polhodine mi praskli nervy. Ak chcem nájsť jediný klad, tak jeden by sa našiel-Newmanova hudba. Ale to je celé. Až ma zaráža, že to režíroval Selick a produkoval Burton! A to som knihu ako dieťa čítal a celkom sa mi páčila... P.S.:Pozdravujem českých prekladateľov. :-D ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se mi líbí naivní provedení animované části, přece jen už je poněkud old school. Příběh je dobrý a vtipně potměšilý, Roald Dahl se nezapře. Nicméně, televizní výprava a chudičkost snímku mi překážely v tom, abych si film plně užila. SHRNUTÍ: Když za tebou tety přijedou po oceánském dnu, vsaď se, že jsou to pořádné čarodějnice. ()

nerow 

všechny recenze uživatele

Co sráží celý snímek o úroveň níž, je kombinace stop-motion animace a hraných sekvencí. Já jsem prostě na kombinace animací s hranými pasážemi naprosto hákliví. Sice hraný úvod i závěr byl dobře stylizačně provedený, ale naprosto se tam nehodil. Kdyby se býval Selick rozhodl pro formu stop-motion v rozsahu celé stopáže, tak bych snad nemohl nic vytknout. Hlavní důvod byl zřejmě ušetření několika měsíční práce i slušné části rozpočtu. Tím pádem ve formě stop-motion vznikla pouze cesta přes moře na broskvi.. Selikovi rozhodně toto rozhodnutí pro hrané sekvence nezapomenu a do dnes mě štve, že tím srazil na kolena něco, co mohlo být naprosto famózní. 80% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Celková struktura vyprávění dobrá, animace pěkná, ale vyloženě se mi nelíbily ty hrané pasáže (hlavně na začátku). Spíše než studiovou stylizovaností působily dojmem laciné televizní produkce z 80. let. Možná měly připomínat filmy ze 30. a 40. let (tedy dobu, ve které se příběh odehrává), ale vypadají spíše jako nedomrlý mix Tima Burtona a filmu noir. A to dost narušuje kouzlo pohádkovosti animovaných pasáží. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama