Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, která skutečně některými dialogy a scénami (s rybičkou) rozesměje. Vhodně jsou zvolení herečtí protagonisté, divák jim ty ztřeštěnosti věří. Navíc příběh nastavuje zrcadlo - uhlazeného chování psychiatra a bláznivého počínání jeho pacienta. Závěrečná jízda a pokus o terapii smrtí sice působí šroubovaně, ale má význam vzhledem k samotnému závěru (na svatebním obřadu) - "Táta se vrátil!" - a k následujícímu dovětku v titulcích. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaný i zahraný příběh na klasické téma o tom, jak si psychotik a psychiatr postupně vymění role. Komedie v tom nejlepším slova smyslu - smál jsem se snad každou minutu. Smutný komik Murray má sice ještě dost vlasů, ale už v tomto filmu jsou vidět záblesky jeho dosavadního opusu magnum - Zlomených květin. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní a zábavná komedie, která mne dokázala velmi pobavit. Viděl jsem tenhle film jako dítě, když mi bylo nějakých 10 let, a od té doby jsem to neviděl, až teď, ve svých 20 letech... Za těch 10 let jsem už zapomněl děj a ani na jednu scénku si nepamatoval, ale co jsem si pamatoval je, že jsem se tehdy jako dítě u toho velmi bavil, a bavil jsem se i teď. Toto je úžasné, vtipné, zábavné, originální, neotřelé dílko, které si zaslouží pozornost, protože dokáže bavit od začátku dokonce. Je tu jedna z geniálních rolí Billa Murraye a exceluje zde i Richard Dreyfuss. Tohle je jedna velká jízda a mne to bavilo po celou dobu... Dávám čtyři hvězdičky, i když vlastně nevím, proč jednu hvězdičku ubírám, asi je to proto, že komedie většinou vysoce nehodnotím a když dám některé komedii čtyři hvězdičky, tak už to je sakra dost... ()

Granade 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná odpočinková komedie. Je to opravdu vtipné když se z blázna stane normální člověk, ale za tu cenu, že z jeho psychologa se stane cvok... můžete si z toho filmu klidně vzít ponaučení,- přechytralost, dokonalost a extrémní snaha o úspěšnou kariéru vás může odříznout nebo přinejmenším přivést do rozporu s rodinou, na rozdíl od pohodového "blázna", kterého si všichni oblíbí..tím vás samozřejmě nenabádám abyste se stali blázny... Dávám 4*, dobře jsem se bavil.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bill Murray sa v 80. rokoch nemal dobre. Chcel nakrúcať vážne filmy, ale publikum ho bolo schopné rešpektovať iba v "blbej komédii". Toho dôkazom je krach jeho vysnenej drámy NA OSTRIE NOŽA. Rešpektovaným „serióznym“ dramatickým hercom sa mu podarilo až v 21. storočí (STRATENÉ V PREKLADE, ŽIVOT POD VODOU). Dovtedy (hlavne v 80. rokoch) bol, či sa mu to páčilo alebo nepáčilo, komediálnou hviezdou (CADDYSHACK, KROTITELIA DUCHOV 1 - 2). Komédia A ČO BOB? patrí k tomu priemernejšiemu, čo na prelome 80. a 90. rokov stvoril (viď. podobne slabá komédia BESNÝ PES A GLÓRIA s De Nirom). Film sa snaží ťažiť z jednoduchých 80. rokov (nenáročný scenár, buddy dvojka), ale príliš mu to nevychádza (a kombinácia s Dreyfussom je bizarná). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)
  • Poslední film Rogera Bowena. (HellFire)

Reklama

Reklama