Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

venina 

všechny recenze uživatele

Po přečtení recenzí jsem se docela těšila, ale tento film mě zklamal.... začínala jsem tak u 3*, ale s každým dalším estrádním pitvořením Billa Murraye postupně odpadávaly až jsem skončila u 1*.... křečovitá, předvídatelná karikatura, snad jen narcistický psychiatr byl uvěřitelný. Na konci zbyl jen pocit trapnosti a tichá vzpomínka na Jacka Nicholsona a jeho obsedatního Melvina Udalla v Lepší už to nebude. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Je to typ komedie, která se líbí snad všem. Murray se skvěle vetřel do vysoce postavené rodiny a všechny tam rozhádal. Byla to parádní podívaná. Vždycky má největší rozum otec, tak to má být. Murray se umí vždy skvěle zabydlit v jakékoli roly, je to jako Dany de Vito. Smál sem se až do polední chvíle a to i v titulkách, kde bylo závěrečné zhodnocení. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Neústupná nostalgie a mlhavě úsměvné vzpomínky na tuto neprávem zapadlou komedii mě dohnaly k projekci po cca 15 letech. A dobře jsem udělal. Neurotický silent assassin performed by Bill Murray naprosto bezkonkurenčním způsobem a za pomocí dětských krůčků dožene svého psychiatra s postupně více a více vyšinutým výrazem Richarda Dreyfusse téměř k hrdelnímu zločinu. Zejména tito dva pánové a podařená gradace, kdy Bob, respektive Bill svou kamennou a zatraceně nevinou tváří masíruje Dreyfussovu trpělivost, přičemž na všechny ostatní dělá přesně protichůdný dojem, dělá z tohoto dílka více než jen po právu zapadlý průměr. Jasný důkaz, že vtip lze na diváka aplikovat i bez násilně lubrikovaných tělesných otvorů. 85% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Slušná oddechovka, zustávající příběhem i stylem humoru z větší části v osmdesátejch letech, než na začátku devadesátek. Herecký obsazení bylo fajn a musim priznat, že jsem se obstojně pobavil. Nicméně se pořád nemůžu zbavit pocitu, že kdyby to scénáristi s vyšinutim původně klidnýho psychiatra a naopak uklidněnim blázna Boba tolik nepřeháněli, nejspíš bych se pobavil ještě o něco víc. Takhle byl snímek, zejména s blížícím se koncem, na muj vkus až moc crazy. Solidní jednohubka, tři silnější hvězdy. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentní komedie se skvělou ústřední dvojicí Murray-Dreyfuss. Kdo z nich je ve skutečnosti blázen? Škoda že prostředek filmu je trochu nemastný, avšak první půlka a samotný závěr to bohatě vynahradí. Není to film, u kterého byste se smíchy váleli po zemi, ale je to taková hezká oddechovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)

Reklama

Reklama