Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (282)

verbal 

všechny recenze uživatele

Recept, jak z poctivého, vcelku hutného, originálního a zábavného osmdesátkového vývaru uklohnit vietnamskou prdelačku pro lobotomy: Vezmeme docela konzistentní původní děj, rozemeleme napadrť a z takto vzniklého pyré náhodně vycedíme zhruba čtvrtinu. Přidáme jako vždy vzorně prkenného, středně vysekaného Džejka, předem povařeného tak, aby se tvářil jakože sympaticky a namísto herectví celou dobu předváděl, jaxi ve fitku vyrýsoval břišáky. Dosaženou řídkou hmotu rozmixujeme s downími hovny, přisypeme bandu trpících negrů, aby to bylo na skus dostatečně progresivní, a zahustíme obskurní kreací těžce vypatlaného, totálně koženého a navýsost trapného poloopa MekŘehoře. Dochutíme opravdu jen špetkou přitroublého, choreograficky špatného bitkaření několika pašeráků melounů, dvě hodiny dusíme do hněda, ozdobíme scénáristickou bezradností a podáváme spolu s IQ stimulanty v psích miskách bez příboru již slintajícím skalním fanouškům Mentálně Malformovaných Agresorů. Dobrou chuť, kluci! Asi bych měl na tomto místě spíše vydat skřek „grhhhtrrrrrchchch“ a doprovodit jej posunky bušení do hrudi a ukazování si prstem do huby, aby to kluci dostatečně zfotosyntetizovali. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doug Liman utržený ze řetězu. Slušně zpracovaná letní testosteronová řezanice, která je vtipná, obstojně zvládá mixovat humor, sebeparodii a akci, s kulisou prosluněných Keys za zády. Důstojné repete příšernému originálu, navíc s ansámblem, který znovu resuscitoval akční dráhu Jake Gyllenhaala, jeho fyzické formě všechna čest, a objevil herecký, či spíše komediální potenciál Conora McGregora. Škoda některých otřesně zpracovaných digitálních záběrů a nepovedených střihů, ale v rámci akčního výplachu bez vyšších ambicí relativní spokojenost. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Snaha systematicky kurvit klasicke filmy z 80. rokov jak vidim uspesne pokracuje. Swayzemu  som veril, ze mu idu aj dalksie roly nielen tanecnikov ako vo filme Hriesny Kanec, tuna Gyllenhaalovi po Zkrocene Hore 2005 sa verit neda, ta rola drsnaka. Dobre tu moji oblubenci pisu zeje tam slnkom zaliata Florida, no dialogy su tuctove, par sceny zbytocnych /nepochopil som naco sa trepali ta dvojka on +ona na siry ocean aby si tam sadli na stolicky uprosted plytkej vody a navyse viedli lken vatovo plane plky. Akcne sceny tuctove a hodne hlupe   25 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje musím poznamenat, že originál s Patrickem mám rád. Ta správná devadesátková zábava. Navíc malej, a vyzáblej herec, věnující se amaterským bojovým uměním se tady snaží, seč mu síly stačí. Naštěstí mu Rowdy  Herrington nepostavil do cesty nikoho podobnýho jako v remaku. Ten sem se rozhodnul sledovat s čistou hlavou, a nesrovnávat s originálem, a neplkat kraviny. A musím uznat, že je to drtička. Nějaký nešvary tam jsou, ale to všechno vynahradí chlapská vizáš, a pěsti drtící sklo. Líbilo se mi to, a to hodně. A jako třešnička na dortíku je Conor McDavid, kterej tady hraje extrémně pošahanýho zmrda. Reálně asi za čtyři půlměsíce, ale na just všem filmovým odborníkům, uměním potrefeným kritikům a VERBALně přebujelejm idiotkům dám plnou palbu. Domluvil jsem. 100%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Akční / Thriller"... Tak se mi zdá, že tu zase někdo odněkud bezmozkově obšlehnul nálepku od jiných bezmozků, z nichž ani jeden tuhle LASKAVĚ HŘEJIVOU (tfujtajxl!) AKČNÍ KOMEDII nejspíš ani neviděl. Navíc Gyllenhaala už budu mít asi navždycky zafixovanýho jako Donnieho Darka, takže se může v posilce nařachat jak chce, ale profesionálního bijce mu nikdy věřit nebudu. Na druhou stranu je v tomhle filmu několik dost dobrejch kamerovejch triků, několik docela vtipnejch momentů a několik fajn postav, z nichž nejvíc mě asi bavil psychopatickej a šílenej Irčan Knox. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • 3. marca 2023 Jake Gyllenhaal nakrútil scénu s bývalým bojovníkom UFC Jayom Hieronom po slávnostnom vážení pre UFC 285 v MGM Grand Garden Arena v Las Vegas, Nevada. Scéna sa odohrala pred fanúšikmi, ktorí sa zúčastnili váženia a zahŕňali prezidenta UFC Dana Whitea, hlásateľa a komentátora hry Jona Anika a ďalšieho pravidelného personálu podujatia UFC. Scéna s Gyllenhaalom bola natočená počas prestávky na podujatí. (Arsenal83)
  • Amazon vyhlásil, že film vidělo za první dva víkendy přes 50 milionů lidí, tedy více, než dosud jakýkoli jiný film z produkce Amazon MGM Studios. (DavePave)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama