Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Remake, který vlastně předělávkou ani moc není, protože si od osmdesátkové dosti přímočaré klasiky vypůjčuje jen název a lehce základní motiv. Pravdou je, že tvůrci vůbec nepochopili, v čem tkví kouzlo a podstata originálu (a dobová relevance) i se všemi chybami, které bezesporu má. Koncepčně naprosto nefunkční, rozkmitané do všech stran, s místy frenetickým střihem, podivně vyklidněným hlavním hrdinou a s řadou nelogičností. Doug Liman v minulosti natočil několik solidních věcí, ale ty časy jsou dávno pryč. Tohle se mu rozpadá pod rukama od cca páté minuty. Nebrat. 3/10! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na to jaká je to ptákovina je to opravdu trochu moc dlouhé, a Gylenhal se tu pokouší hrát nějaká seriozní traumíčka což je dost zbytečné, ale jako celkem svižně natočená jednohubka s parádními bitkami je Road House fajn.Škoda totálně nevýrazného hlavního záporáka, Connor to sice trochu zachraňuje tím že pochopil že má hrát (nebo "hrát") prostě psychotické pako, ale nemá moc prostoru. Velmi mě bavil ten "hodný" gangster, čistě komediálních momentů jako ty s ním tu mělo být víc. 7/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina si to s padouchy rozdává v baru, na pláži, na lodi i na moři, proběhne tu nějaká ta láska či zúčtování s minulostí. Takže klišé střídá klišé, ale kouká se na to docela dobře. Je to vlastně takové veselé letní mlácení, které nabízí pár slušných rvaček a zajímavé obsazení. Možná bych hodnotil i výš nebýt McGregora. Pokud se rval, tak to bylo OK, ale jakmile se snažil trochu hrát, což vlastně obnášelo jen psychopaticky vyceněný úsměv, lezl mi strašně na nervy. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hora svalů a intenzivní bitky. Oproti tomu je na škodu přehnaná stopáž, chudá zápletka a nepříliš kompaktní ráz filmu. Patrick Swayze je jistě ohromen, že si někdo vzpomněl na to béčkové z jeho filmografie a film Road House zapadaný prachem realizoval v novém tvůrčím pojetí. Dobrou zprávou je, že se nejedná o otrocký přepis původního filmu. Spousta scén z předešlého filmu je vypuštěna a vše připomíná spíše jakési pokračování. Jake Gyllenhaal s napumpovanými svaly vstupuje neohroženě na scénu, aby zpacifikoval čeládku darebáků v zapadákově, kde čerstvě přijal práci elitního vyhazovače. Rozfláká každému lotrovi ústa, zpřeláme jim údy a ještě tak trochu flirtuje s místní slečnou. Pak narazí na tvrdší ořech jménem Conor McGregor, který taky umí rozdávat tvrdé rány. A jak to tak bývá, toho nejlepšího si nechá až na konec. Doug Liman se ujal této staronové látky a vsadil hlavně na sérii bitek, které převládají. Výplň mezi nimi byla ovšem o hodně méně zajímavá, zápletka málo výrazná, tudíž film i s divákem ožíval především v mlátičkách, kterých postupem času přibývalo. Režisér na nich v podstatě vystavěl svůj film. Patrně nebylo bezpodmínečně nutné točit zapomenuté akční drama, co ani současným divákům není tak známé. Gyllenhaal a spol. se ovšem postaral o to, že vzkřísit pěstní souboje se závanem videokazet, je vlastně fajn nápad. 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tomu vytknout leccos - scenáristicky by to mohlo být vyladěnější a nemusely by to hyzdit digi záběry - ale i tak to solidně šlape a je to velice sympatické. Adekvátně osvalený Gyllenhaal tuhle archetypální báchorku o tajemném cizinci čistícím městečko od padouchů spolehlivě táhne, záporák taky baví, akce má švih a nápady a do toho tropického ráje by se člověk rád vypravil i víckrát. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Ve 35. minutě je v motorestu za kapelou vidět pověšený banner Pilsner Urquell. (DerfelCadarn)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama