Reklama

Reklama

Recenze (18)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Žánrovo balansujúci príbeh medzi drsnejším humorom a vážnym thrillerom o vyšetrovaní vrážd postaršieho manželského páru. Film nie je ani tak primárne zameraný na úspešné dopadnutie vraha (ktorého aj tak ako diváci poznáme v štýle odvíjania príbehu a la Colombo od začiatku), ale oveľa viac sa sústreďuje na vykreslenie postavy ústredného detektíva a jeho spôsob práce. Aj keď osobne mi práve tie spomínané žánrové prechody miestami pripadali šité trocha hrubou ihlou (hlavne zo začiatku), v konečnom dôsledku ide o kompaktne uzavretý film, ktorý vie "čo" chce povedať a rovnako presvedčivý je aj v spôsobe "ako" to povedať. Čerešničkou na dorte bola pre mňa epilógová scéna s obľúbeným drevorubačským nástrojom, detektívovým vlastným "Ezekiel 25:17" a chytľavou muzičkou jemne variujúcou skladbu Misirlou z Pulp Fiction :-) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Akční krimi s komediálními prvky o detektivovi, který svou práci dělá víceméně jen proto, aby si mohl nelegálně přivydělávat a sem tam někomu namlátit, a který se do případu o vrahovi, jímž je sobecký pološílený businessman, dostane jen náhodou kvůli tomu, že mu šlapou na paty lidi z vnitřního. Velmi pohodový a zábavný snímek. (7/10) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Public enemy je celkem solidní akční komedie, na které mi silně vadila komediální stránka. V jednu chvíli se film tváří hodně drsně, syrově a nepříjemně a v druhou chvíli zase velmi odlehčeně, vtipně a tenhle styl mi vůbec nesedí. Avšak hlavní herecké duo je skvělé, oba mají charisma i respekt, akce je slušná, ale není jí moc, nedočkáme se vlastně ani žádného pořádného souboje, spíše se jede stylem podobnému slasheru, ale přesto zajímavé. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Korejské Public Enemy je perfektní gangsterka typu "drsnej polda vs ultra nebezpečnej šmejd" a rovněž je to výborný start k celé trilogii, kterou uzavírá díl Kang Cheol-jung: Gonggongui jeog 1-1. Díl sice třetí, ale odehrávající se mezi dílem prvním a druhým. Celé shrnutí této pro mne nyní již srdeční trilogie najdete v komentáři k již zmíněnému třetímu dílu ... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Detektiv Kang je takový svérázný samorost. Jeho vyšetřování není zrovna dle příruček a tradičně jihokorejsky osciluje mezi dvěma zdánlivě neslučitelnými žánry. Obvykle to Korejcům vyjde, tentokrát také, ale poněkud rozpačitě. Navíc je to stopáží zbytečně dlouhé, obvzláště zpočátku, ovšem jak je u snímků z této provincie zvykem, tak čím blíže konci, tím lepší to je. Public Enemy je výtečný film, jen o půl hodiny delší než by se bývalo slušelo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama