Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Diskuze

Snowfire

Snowfire (hodnocení, recenze)

Puxina

Ešte je tu Rileyno veľké temné tajomstvo, čo si zamkla do trezoru - treba si počkať na potitulkovú scnénu :P

Snowfire

Snowfire (hodnocení, recenze)

SPOILER:
Nič lesbického tam naznačené nie je. Naopak, v Rileynom vedomí pribudla napodobenina súsošia Mount Rushmore, ktorá zobrazuje chalanov, čo sa jej páčia. A Riley je vo svojom veku úplne normálne buchnutá do akejsi chlapčenskej kapely á la NSync. Tak pohoda, len 13ročné hetero dievča zbláznené do športu.

na příspěvěk reagoval Puxina

Uživatel Snowfire smazal svůj příspěvek.

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Bublasaurus

Emoce u dospělých jsou v prvním díle zeštíhleny pouze z dramaturgického důvodu. Ano, z hlediska kontinuity to nedává smysl, ale jinak s tím nešlo pracovat. Diváci by totiž byli dezorientovaní, jelikož na expozici dalších emocí v prvním díle nebyl čas/prostor. Navíc klasifikace emocí - v rámci emoční psychologie - je v Inside Out 1 i 2 poupravená, což má také pouze dramaturgický důvod (protože je to film a film má svůj jazyk).

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

Bublasaurus

Právě to mi příjde čudné, protože i v traileru má ta matka pět emocí. Holt to je asi větší problém v příběhu, než potencionální lesbické dobrodružství, na němž není nic zlé. 

na příspěvěk reagoval Bublasaurus

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

DinoRaptor

Tomo-chan byla super. Občas, když na mě vyskočí nějaká scéna ze seriálu na youtube, tak se na to podívám, protože Tomo-chanje skvělý charakter. 

Teď mě baví číst mangu o Tomoko Kuroki, a to je taky dobře ujetý charakter a stále přemýšlím o její orientaci. V manze je to stále takové nejisté, protože Tomoko je prostě spíš úchylná. 

Jinak souhlas buď ty emoce nevysvětlí a nebo je nacpou všem, jakože se zčista jasna objeví. Nebo je bude mít jen ta malá s tím, že to je vedlejší produkt puberty.

na příspěvěk reagoval Bublasaurus

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

Akira777

Jo tak v anime je hodně klišé, které se opakují, ale stále se to dá a neštve mě to. Někdy je to tam tak nějak přirozené, ale umí tam cpát i věci na sílu a přehánět to. 

V Hollywoodu mi příjde, že těch různých odchylek tam dávají takové množství, že to vlastně už nejsou odchylky. A málokdy umí vystihnout charakter postavy tak, aby to nebilo příliš do očí. 

Na druhou stranu je to většinou poslední věc, která by mi vadila. Spíš řeším příběh jako celek. 

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Puxina

Přesně to samé mě napadlo už po prvním traileru. Její rodiče jakože necítí úzkost, závist, nudu nebo rozpaky? Myslím, že si v klidu počkám 2-3 roky než bude film na nově... 

DinoRaptor

DinoRaptor (hodnocení, recenze)

Puxina

Jo, však v anime mě tento ohraný stereotyp, už pomalu ale jistě taky leze krkem. :D Díky bohu, že zde ale máme i vyjímky jako Tomo-chan.

Jinak co se nových emocí týče, tak ty podle mně nevysvětlí nijak. Prostě od teď tam jsou a basta. Tohle udělali už v plno filmech, že jsem to už přestal počítat.

na příspěvěk reagoval Puxina

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Puxina

Jako jo, v anime mě ten stereotyp tomboy, nebo sportovně založená dívka je lesba, štve celkem taky. Ale hollywood je v tomhle případě snad i horší. U anime se objevují výjimky, ale za poslední dobu v Hollywoodu si nemohu vzpomenout na výjimku.

na příspěvěk reagoval Puxina

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

Hehe ty lesbické věci mi nevadí, je mladá, tak holt bude experimentovat. V anime toho máte taky spousty a to není hollywood. Spíš by mě zajímalo, jakým způsobem vysvětlí ty nové emoce, když v prvním díle bylo jen pět emocí a měli je jak dospělí, tak zvířata. Proč tedy nové a jaký je k tomu důvod? Uvidíme. 

na příspěvěk reagoval Akira777, DinoRaptor, MoziMedve

DinoRaptor

DinoRaptor (hodnocení, recenze)

Bublasaurus

Takže opět prosadíme stereotyp - sportující dívka = lesba. Už je to fakt trapné toto. Ať mi pak nikdo netvrdí, že se američani snaží rušit stereotypy, když tento konkrétní stereotyp rvou úplně všude. Z každé tomboy dívky, která má ráda sport hned dělají lesbu.

Navíc toto bude v přímém rozporu s prvním dílem, ve kterém jsme jasně viděli, že Riley je na kluky.

na příspěvěk reagoval Akira777

Uživatel DinoRaptor smazal svůj příspěvek.

Bublasaurus

Bublasaurus (hodnocení, recenze)

Tak hlavně si hodně lidí (najdete i články) myslí, že se Riley bude orientovat směrem ke své hokejové kamarádce. Proto si myslím, že to bude také hodně lidí bojkotovat - ovšem toto je typ filmu u kterého by to ani tak nevadilo, ale že se tato tématika doslova cpe i do filmů a seriálů, kde to nemá co dělat, to stále nechápu (BuzRakeťák či Mezi nebinárními živly)...

na příspěvěk reagoval DinoRaptor, DinoRaptor

Nick321

Nick321 (hodnocení, recenze)

Takové stupidity, na takové animáky se maximálně do roka a do dne zapomene, že vůbec vznikly.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

česká profesionální dabérka asi nechápe co znamená saraksmus 

DeJiF

DeJiF (hodnocení, recenze)

MoziMedve

Protože potřebují v tom pokračování "na jistotu", na kterém hodlají vytěžit hromadu prachů, taky něco nového XD

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Obávám se že to bude druhý PIXAR (první byly auta) kde se to pokračování moc nepovede. Od dvojky bych očekával vývoj v čerstvě dospělou ženu, mající starosti z životem jako takovým a třeba klukem a očekáváním potomka (i když první rande bylo takovým dodatkem a bonusem chtělo by to vážnější pojetí. Přece jen, děti nejsou blbý)

Nemyslím že tohle šaškování bude fungovat. První byl hezký svět jak to asi vypadá v hlavě. Tohle bude komedie o "podivné" emoci která bude těžit z bizárů.

Pixar měl vždy odvahu dělat věci které se jen tak nevidí ale pokračování nic moc. Toy Story taky tím pokračováním celkem trpělo. A zrovna V hlavě nebylo dělaný tak jasně a cíleně jen pro děti.

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Ok, dospívající holka má nové emoce, fajn... Ale jak je možné, že rodiče v prvním dílu měli "jenom" těch stejných 5 jako měla ona? 

na příspěvěk reagoval DeJiF

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama