Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 17

Recenze (13)

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

8/10. Pokračování s krásným provedením a dostatečnou vyspělostí, aby se tento film stal pokračováním, které není o nic menší než první film. I když zobrazený konflikt není tak složitý jako v prvním filmu, přesto mi skoro ukápla slzička. Jako například scéna Bing Bong, která říká dialog „Take her to the moon for me" v prvním filmu. Nenašel jsem žádné emoce, které by byly úspěšně vyjádřeny dialogem nebo scénami. Ale dobře, to je v pořádku, pořád se mi to líbí. Jde o to, že najdete pocit nostalgie, silné emotivní cítění (i když ne příliš). Tento film se bude líbit každému mileniálnímu dítěti a dětem, které se chtějí vrátit na druhý film a zavzpomínat, (myslím děti kteří vyrostli). Pokud máte rádi jedničku tak rozhodně musíte vidět i druhý díl. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Či už pôjdete s deťmi, bez detí alebo ako skupinka dospelých, je to úplne jedno. Pixarovka V hlave 2 má opäť čo ponúknuť úplne každému. A hoci sú pri pokračovaniach isté obavy vždy na mieste, v prípade tohto príbehu naozaj nemusíme veriť skeptickým myšlienkam vo vašej hlave. Z našej hlavnej hrdinky Riley sa medzičasom stala teenegerka a jej spektrum emócií sa podstatne rozšírilo, pretožeee...dorazila PUBERTA. A tá vie byť divoká. Emočný rollercoaster začína 3-2-1. Na scénu prichádzajú nové pocity ako Úzkosť, ktorá spočiatku novú situáciu s prehľadom ovládne. Nuda prekvapivo prinesie mnoho zábavných momentov a mojím favoritom sa stala Trápnosť, ktorá napriek tomu, že sa iba neustále cíti zahanbene a v tichosti prežíva svoje rozpaky, obnažuje sa nám v tak roztomilom prevedení, že si nás okamžite získava a pocity blízkosti sú namieste. Pokračovanie V hlave je skvelo fungujúcim kokteilom dobrodružstva, humoru a pestrej animácie, ktorá určite poteší aj menších divákov. Pre tých väčších má pripravené hodnotné lekcie. Veľké plus filmu tkvie aj v tom, ako sa ani v jednom ohľade nesnaží tlačiť na pílu. Navyše do deja zakomponováva aj rôzne typy animácií, ktorých prvky prinášajú to správne osvieženie a dokonca sú nositeľmi jedných z najvtipnejších scén. Táto kino novinka o formovaní identity a zachovania si toho vlastného, aj na úkor posmechu a nezapáčenia sa všetkým, prináša na plátna kín ďaleko viac ako len hravosť a pobavenie. Pretože pracovať s emóciami sa učíme celý život a občas si v tom (hádam nielen ja) pripadám ako úplný nováčik. ()

Reklama

Kronis 

všechny recenze uživatele

V hlave 1, je jeden z mojich najobľúbenejších pixar filmov, preto som mal celkom veľké očakávania od pokračovania a našťastie nesklamali. Príbeh je krásne priamočary a nedá sa v ňom stratiť, postavy sú pekne napísané, hudba skvelo dokresľuje atmosféru a určite v neposlednom rade, musím pochváliť neskutočný vizuál, na ten bola fakt radosť pozerať. Celkovo veľmi podarená rozprávka a môžem iba odporučiť nie len mladému, ale kľudne aj staršiemu publiku. 9/10 ()

Phosphorus 

všechny recenze uživatele

Tak popravde, najprv som bol skeptický z minimálne dvoch dôvodov. Poprvé, trailery a teórie mierne naznačovali, že by sa mala riešiť Rileyina sexuálna orientácia. Podruhé, nakoľko sequel vychádza po 9 rokoch, budí to dojem toho, že Pixar nemá nápady, tak melie z posledného a bude to niečo veľmi priemerné, čo má za cieľ len pritiahnuť ľudí do kín a nič viac. Našťastie ani jedna z obáv sa nenaplnila. Film sa mi veľmi páčil, výborne som si pri ňom oddýchol a veľmi dobre nasmial (z toho trapasu napríklad;). Vizuál je lákavý, na celú tú techniku, hravé vyobrazenie ľudskej mysle a milé postavy sa príjemne pozerá. Dôležité však je, že to nie je všetko. V čom takýto film vynikne sú myšlienky, ktoré ponúka (či už priamo alebo nepriamo). Tu boli naozaj dobré, neprvoplánové, naposledy som to tak pociťoval pri Duši. Nie nadarmo tak priemer osadenstva v kine bol cca 16-20 rokov. Ešte musím pochváliť slovenský dabing, ktorý ja veľmi nemusím, ale tento sa počúval prekvapivo fajn. Tak nám ostáva dúfať, že štúdio okrem kvalitných pokračovaní bude ešte schopné priniesť aj kvalitné nové nápady. ()

Snowfire 

všechny recenze uživatele

Asi sme sa v kine zišli len ľudia, čo už si odžili záchvat paniky/úzkosti - jedno oko v sále nezostalo suché. Kopec super nápadov - môj top bol brainstorm - a páčilo sa mi, ako dostali Disgust (Znechutenie) a Fear (Strach) viac priestoru než v jednotke. Envy (závisť) fest roztomilá, prosím si plyšáka! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno